Kavrulmuş sarımsak yemeniz için öyle çok sebep var ki!
İçindeki birçok faydalı vitamin, mineral ve daha nice nefis madde sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirmesinden tutun da hastalıkları hızla iyileştirmesine, saç sağlığını desteklemesinden diyetlerin en olmazsa olmaz isimleri arasında bulunmasına, sarımsağın faydaları saymakla bitmiyor, malumunuz. Öyle ki kadınları etkilemenin yolunun bile günde 2 diş sarımsak yemekten geçtiğini söyleyen araştırmalar bile çıkıyor.
 Kavrulmuş sarımsak yemeniz için öyle çok sebep var ki!
Kavrulmuş sarımsakları yediğinizde 1 saat içinde vücudunuz önce sindirime odaklanır elbette ve yediğiniz 6 diş sarımsağı mideniz bir güzel sindirmeye başlar. Bu da sarımsakların, vücut için besleyici bir hale gelmesi demektir.
 Kavrulmuş sarımsak yemeniz için öyle çok sebep var ki!
Vücudunuz, sarımsağın salgıladığı antioksidanları algılamaya ve serbest radikallerle mücadeleye başlıyor. 6 diş kavrulmuş sarımsak yerseniz, 2 ila 4 saat içinde vücudunuz sarımsağın içindeki faydalı maddelerden istifade etmeye başlar.
 Kavrulmuş sarımsak yemeniz için öyle çok sebep var ki!
Özellikle, sarımsağın antioksidan özelliği kendini hızlı bir şekilde belli eder ve bu sayede vücudunuz, birçok hastalığın oluşmasına neden olan serbest radikallerle savaşmaya başlar.
 Kavrulmuş sarımsak yemeniz için öyle çok sebep var ki!
Üstelik sarımsak öyle güçlü bir antioksidandır ki yenmesinin üzerinden henüz 2 ile 4 saat geçmişken kanserli hücrelere bile meydan okumaktan çekinmez, mücadelesine hızla başlar.
 Kavrulmuş sarımsak yemeniz için öyle çok sebep var ki!
4 ile 6 saat arası: Sarımsağın faydalarını algılayan vücut, dengelenmesi gereken seviyeleri düzenlemeye ve yağ yakımına başlıyor. İlk 4 saat içinde iyice sindirilen ve antioksidan etkisini devreye sokan sarımsak, vücuttaki 4-6 saat arasındaki sürede de boş durmuyor.
 Kavrulmuş sarımsak yemeniz için öyle çok sebep var ki!
Vücut, sarımsağın faydalı yanlarını iyice algılıyor. Bu sayede tansiyon ve kolesterol gibi vücutta dengede olması gereken tüm seviyeler düzenlenmeye, vücuttaki fazla su dışarı atılmaya başlıyor.
 Kavrulmuş sarımsak yemeniz için öyle çok sebep var ki!
Bu ilk 6 saat içinde depolanan vücut yağının yakılmaya başlaması da sarımsağın en sevdiğimiz özelliklerinden oluyor.
 Kavrulmuş sarımsak yemeniz için öyle çok sebep var ki!
6 ile 7 saat arası: Sarımsağın antibakteriyel özelliği gün yüzüne çıkıyor ve vücuttaki bakterilerle savaşmaya başlıyor
 Kavrulmuş sarımsak yemeniz için öyle çok sebep var ki!
7 ila 24 saat arası: Sarımsağın vücutta gösterdiği ilk ve hızlı etkiler tamamlandıktan sonra, yani 10. saatin ardından sarımsak daha büyük etkileriyle boy gösteriyor.
 Kavrulmuş sarımsak yemeniz için öyle çok sebep var ki!
Şöyle ki: Damarlar temizleniyor ve vücut, kalp ve damar rahatsızlıklarına karşı daha korunaklı hale geliyor.Kan basıncı ve buna bağlı olarak da tansiyon dengeleniyor. Vücudun kolesterol dengesi düzenleniyor.
 Kavrulmuş sarımsak yemeniz için öyle çok sebep var ki!
Vücuda giren ağır metaller vücuttan uzaklaştırılıyor. Yorgunluk hissinin yok olmasını sağlıyor.
 Kavrulmuş sarımsak yemeniz için öyle çok sebep var ki!
Vücudun savunma mekanizmasını güçlendirerek bağışıklık sistemini daha dayanıklı hale getiriyor.
 Kavrulmuş sarımsak yemeniz için öyle çok sebep var ki!
Kemiklerin güçlenmesine destek oluyor. Sağlıklı hücrelerin ömrünü uzatıyor.
 Kavrulmuş sarımsak yemeniz için öyle çok sebep var ki!
Günde 6 diş kavrulmuş sarımsak yiyin, çünkü çok faydalı Bir bütün sarımsağı alın ve keskin bir bıçak yardımıyla baş kısmını güzelce kesin.
 Kavrulmuş sarımsak yemeniz için öyle çok sebep var ki!
Sonra yine bütün halinde bir kabın içine alın ve doğru fırına verin.
 Kavrulmuş sarımsak yemeniz için öyle çok sebep var ki!
Üzeri renk alıp içi yumuşamaya başlayıncaya kadar pişirin.
 Kavrulmuş sarımsak yemeniz için öyle çok sebep var ki!
Sarımsağınız bütün halinde piştikten sonra soğumasını bekleyin ve ardından 6 diş sarımsağı ayırıp afiyetle yiyin.
 Kavrulmuş sarımsak yemeniz için öyle çok sebep var ki!
Önemli bir not: 24 saat içinde vücudunuzda tüm bu etkilerin meydana gelmesini istiyorsanız gün boyunca yiyeceğiniz her şeye dikkat etmeniz gerektiğini unutmayın.
 Kavrulmuş sarımsak yemeniz için öyle çok sebep var ki!
Kavrulmuş sarımsakları yedikten sonra 24 saat boyunca bol bol su için, taze sebze ve meyveler tüketin. Ana yemek olarak da yine hafif, mümkünse kolayca sindirilebilir, protein açısından zengin yemekler tercih edin. Rafine, yani işlenmiş şeker ve gıdalardan da uzak durun.

Kavrulmuş sarımsak yemeniz için öyle çok sebep var ki!

İçindeki birçok faydalı vitamin, mineral ve daha nice nefis madde sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirmesinden tutun da hastalıkları hızla iyileştirmesine, saç sağlığını desteklemesinden diyetlerin en olmazsa olmaz isimleri arasında bulunmasına, sarımsağın faydaları saymakla bitmiyor, malumunuz. Öyle ki kadınları etkilemenin yolunun bile günde 2 diş sarımsak yemekten geçtiğini söyleyen araştırmalar bile çıkıyor.
  • 36070
  • 0
Bu organlar olmadan da yaşamınızı sürdürebilirsiniz

Bu organlar olmadan da yaşamınızı sürdürebilirsiniz
Muz çayı iştah kesiyor!

Muz çayı iştah kesiyor!
Keçi sütü sabunuyla siyah noktalardan kurtulun

Keçi sütü sabunuyla siyah noktalardan kurtulun
Kulak kirinin rengi ne anlama geliyor?

Kulak kirinin rengi ne anlama geliyor?
Hapları kırıp içmek öldürebilir!

Hapları kırıp içmek öldürebilir!