• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

100 günde 28 milyarlık proje satışa çıktı

Yeniakit Publisher
2017-12-05 11:07:00 - 2017-12-05 11:19:14
100 günde 28 milyarlık proje satışa çıktı

Türkiye’nin geleceğine güvenen gayrimenkul geliştirici firmalar son 100 gün içerisinde toplam 28 milyar lira değerinde 30’a yakın projeyi satışa sundu.

Türkiye’nin geleceğine güvenen gayrimenkul geliştirici firmalar, yaz sezonunun ardından, son 100 gün içerisinde toplam 28 milyar lira değerinde 30’a yakın projeyi satışa sundu.

Kurban Bayramı’ndan sonra kolları sıvayan inşaat firmaları bir taraftan piyasadaki stokları eritmek için kampanya yarışına girerken, diğer taraftan farklı il ve ilçelerdeki projelerini lansmanlarla görücüye çıkardı. Başta İstanbul olmak üzere Ankara, İzmir ve Antalya’da yoğunlaşan projeler arasında en büyük bütçelisi 8 milyar lira ile Sur Yapı’nın Antalya Kepez’deki dev kentsel dönüşüm projesi olurken, butik proje üreticilerinden Yapıen İnşaat, 20 milyonluk yatırım değeri olan Bostancı Deluxe projesini lanse etti.

SUR YAPI’DA TALEP REKORU

Eylül, ekim ayında 20’nin üzerinde markalı konut projesi satışa sunulurken, kasım ayında bu sayı 10’u buldu. 30 proje arasında en hızlı satış süreci, 497 konutla NEF’in Sancaktepe projesinde gerçekleşirken, master planıyla Türkiye’nin en büyük konut projelerinden birisi olan Tema İstanbul’un ikinci etabı Bahçe’deki beğeniye dayalı satış performansı dikkat çekti. Ön talep sürecinde rekor denebilecek bir ilgiyle karşılaşan Sur Yapı’da ise Altan Elmas yönetimindeki ekip, İstanbul’da yer alan projelerindeki başarılarını 30 bin talep topladığı Antalya projesine yansıtmaya gayret ediyor.

EMLAK KONUT GÜVENCESİ AĞIR BASTI
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Aynı şekilde birleşme kararı alan Sinpaş Holding bünyesindeki Sinpaş Yapı ile Sinpaş GYO’nun imzalarının yer aldığı toplam üç projede de inşaat ve satış takvimi Çelik ailesini memnun edecek bir şekilde işliyor. Konut satış grafiğinde geçen yıl elde edilen rekorun üzerinde bir satış performansını ortaya koymaya çalışan şirketler, yükselen demir, döviz kuru ve diğer maliyet kalemlerine rağmen fedakârlık yaparak yılsonu hedeflerini tutturmaya çalışıyor. Gerçekleştirdiği dev ihaleler kadar kampanyalarla birçok yatırımcının ilgisini çekmeyi başaran Emlak Konut GYO’nun, çözüm ortakları olan yüklenici firmalara verdiği cesaret yaz dönemi ve son iki ayın herşeye rağmen hareketli geçmesine neden oldu.

FAİZSİZ KAMPANYA YarıŞı

Türkiye İstatistik Kurumu’nun konut satış verilerine de yansıyan tablonun pozitif seyri için şirketler lansman kampanyalarını yılsonuna kadar devam ettirme kararı aldı. Yüksek faiz ve diğer maliyetlere rağmen, DAP Yapı başta olmak üzere markalı konut üreticilerinin kendi bünyesinde başlattığı kampanyalar da piyasanın hareketlenmesini sağlıyor.
12 aydan 50 hatta 60 aya kadar faizsiz vade seçeneğinin ilgi gördüğü kampanyalarda anahtar teslim avantajının yanı sıra, kira garantisi, KDV’yi üstlenme, taksit öteleme, eski daireyi getirme gibi farklı cezbedici teklifler ilgi görüyor.

SON İKİ AYDA ÖNE ÇIKAN YENİ PROJELER

-Teknik Yapı Deluxia Park Business

-Sinpaş Metrolife Sancaktepe

-Bostancı Deluxe-Yapıen

-Nuvo Dragos 2. Etap-Özderici GYO

-Eston Şehir Koru

-Ahes Misal İstanbul

-Nef Ormantepe

-Sur Yapı Antalya

-Nidapark Bomonti

-Ağaoğlu Çekmeköy

-Sinpaş Finans Şehir

-KİPTAŞ Loca Mahal

-We Haliç

-Self İstanbul

-Makyol Santral Bahçeşehir

-Cadde 54-Sakarya

-216 Yapı Çekmeköy Plus

-Avrupark Hayat

-ZER Kartal

-DKY Ada

-DAP Validebağ

-DAP İZMİR

-Gül İnşaat Avenue İstanbul

-Luxera Meydan

-Bulvar Atakent-Maksem Yapı

-Propa Yapı-Vista Kartal

YATIRIM DEĞERİYLE ÖNE ÇIKAN 8 PROJE (TL)

-Sur Yapı Antalya: 8 milyar

-Sinpaş Finans Şehir: 2 milyar 350 milyon

-Ahes Misal İstanbul (GOP): 2 milyar

-Nef Çekmeköy projeleri: 1 milyar 200 milyon

-Eston Şehir Koru: 900 milyon

-Tema İstanbul Bahçe: 500 milyon

-Teknik Yapı Deluxia Park Business: 500 milyon

-KİPTAŞ Loca Mahal: 450 milyon

BU AY SATIŞA ÇIKACAK

-Akzirve-Strada 2. Etap

-Fuzul Grup-Başak City

-Demir İnşaat-Demir Country

-Roya Yapı-Roya Nova

 

 

 

 

Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23