• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

15 Temmuz'dan ilham alıp sokaklara döküldüler

Yeniakit Publisher
2016-09-03 17:37:00 - 2016-09-03 17:48:54
15 Temmuz'dan ilham alıp sokaklara döküldüler

Brezilya Cumhurbaşkanı Rousseff'ın yolsuzluk gerekçesiyle azledilmesini 'siyasi darbe' olarak nitelendiren Brezilya halkı sokaklara döküldü. 15 Temmuz darbe girişiminin Türk halkı tarafından püskürtülmesinden ilham alarak sokaklara çıkan halk, Türk bayraklarıyla meydanlara indi. Temer karşıtı Brezilyalılar yaşananların arkasında ABD'nin olduğunu savundu.

Brezilya Cumhurbaşkanı Dilma Rousseff, hakkında 'kamu bankalarındaki kaynakları usulsüz harcadığı' iddiasıyla başlatılan soruşturmanın ardından Brezilya Senatosu tarafından görevinden azledildi. Kararı 'siyasi darbe' olarak değerlendiren Rousseff'in açıklamasından sonra Brezilya halkı sokaklara döküldü. Halk, Devlet Başkanı Rousseff'in görevden alınmasına büyük tepki gösterdi. Görev süresi 1 Ocak 2019'da bitecek olan Rousseff'in görevden alınması ile boşalan koltuğa ise Devlet Başkanı Yardımcısı Michel Temer geçti.

Temer'e büyük tepki

Rousseff, pazartesi günü Senato'da yaptığı konuşmada, hakkındaki iddiaların asılsız olduğunu ve görevden tamamen alınması durumunda tarihin ülkeyi yargılayacağını söylemişti. Rousseff taraftarları da alınan kararın siyasi bir darbe olduğu inancında. Karar sonrası sokaklara çıkan halk, Rousseff lehine sloganlar atarken, yeni Devlet Başkanı Temer'a ise büyük tepki gösterdi.

15 Temmuz'dan Türk halkından ilham aldılar

Meydanları dolduran kalabalıklar protesto gösterilerinde Brezilya bayrağı ve Dilma Rousseff'in isminin yazılı olduğu pankartlar taşıdı. Brezilya halkı yaşananların arkasında ABD'nin olduğunu savunuyor. Yeni Devlet Başkanı Michel Temer'ın ABD tarafından desteklenmesi de bu iddiaları güçlendiriyor. 15 Temmuz darbe girişiminin Türk halkı tarafından püskürtülmesinden ilham alan Temer karşıtları ise sokaklara döküldü. Protesto gösterilerinin yaşandığı Sao Paulo kentinde, alınan kararı ve yeni devlet başkanı Michel Temer'e protesto eden halk ellerinde Türk bayrakları da taşıdı. Türkiye'de yaşanan darbe girişimi süreci tüm dünyada büyük ses getirirken, Brezilya'da da Rousseff taraftarlarının meydanlara dökülmesinde etkili oldu. Brezilya bayraklarının yanı sıra Türk bayraklı pankartlar da taşıyan gruplar, Temer'ın ABD tarafından desteklendiğini savunuyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yabancı basına demeç veren Rousseff, ülkede yeni kurulacak olan Temer hükümetine karşı güçlü bir muhalefet oluşturacaklarını belirtti. Görevden alınmasının arkasında yeni Devlet Başkanı Michel Temer olduğunu vurgulayan Rousseff, Temer hükümetinin protestoları engellemeye çalışması halinde, sesini yükselteceğini kaydetti. Rousseff'in görevden alınmasının ardından meydanlara inerek Temer'ı protesto eden gruplar polis tarafından engelleniyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23