• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

250 bin şehit için 250 bin fidan...

Yeniakit Publisher
2017-03-30 06:30:00 -
250 bin şehit için 250 bin fidan...

Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümü münasebeti ile Anadolu Gençlik Derneği (AGD) mensupları; “250 Bin Şehidimiz İçin 250 Bin Fidan” sloganıyla yola çıkarak ilk fidanları toprakla buluşturdu. AGD’li gençler, 60 şehirde, 20 bin okuma grubu öğrencisi ile 250 bin fidan dikimi gerçekleştirecek.

AGD’li gençler, 60 şehirde, 20 bin okuma grubu öğrencisi ile 250 bin fidan dikimi gerçekleştirecek. Çanakkale’de savaş alanlarının bazı bölgelerinde gerçekleştirilen fidan dikme öncesinde AGD Ortaokullar Komisyonu tarafından yapılan açıklamada etkinlik anlatıldı.

BİR İNANÇ VE DURUŞUN TEZAHÜRÜ

Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümü münasebeti ile AGD mensupları olarak bir araya geldiklerinin belirtildiği açıklamada; ümmetin topyekûn omuz omuza savaştığı ve direnen son kalesi konumundaki bu toprakların müdafaası için Çanakkale cephesinde şehitlik makamına erişen 250 bin şehidimizi rahmetle andıklarını dile getirdiler. Açıklamada, “AGD olarak; evrene, çevreye, insanlara ve kendine karşı sorumluluklarının farkında; tarihine, çağına ve yarınlara duyarlı; kardeşliğin, merhametin, sevginin ve iyiliğin yaygınlaştırılmasında emek sahibi; adaletin tesisinde kararlı; bilgili, inançlı ve çalışkan birer genç olmanın şuuruna sahip olduklarının belirtildiği açıklamada; “İnancımızdan ötürü tarihe ve çevreye olan duyarlılığımızı her şart ve zamanda ortaya koymaktayız. Çanakkale cephesindeki direniş ve toprak savunmasını salt manada bir savaşın parçası olarak görmüyoruz. Bu savunma bir inanç ve duruşun tezahürüdür. Emperyalizmin İslam coğrafyasını işgal etme planlarına karşı kazanılan Çanakkale Zaferi, biz gençlerin önünde duran ve tarih bilinci anlamında bizlerin farkındalığını artıran tarihi bir vakadır. Tarih, direnip şehit düşenlere de dilenip zelil düşenlere de tanıktır” dendi.

ÇANAKKALE ZAFERİ TOPLUMUN HAFIZASINDAN SİLİNMEMELİ

AGD mensupları olarak Çanakkale Zaferi’nin toplumun hafızasından silinmemesi için her yıl anma ve anlama etkinlikleri düzenlediklerini ve kendileri gibi genç kardeşlerimizin tarih bilinci kazanması için gayret gösterdiklerinin ifade edildiği açıklamada şunlar kaydedildi: “Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav)’in bir hadisinde aktarılan “Kıyametin koptuğunu görsen de elindeki fidanı toprağına kavuştur” sözü tüm insanlık için anlaşılması gereken bir sözdür. Bu bağlamda Efendimiz (sav)’in sözünü destur edinerek yola çıktık ve çevre duyarlılığı iletarih bilincini ön plana çıkaracak “250 Bin Şehidimiz İçin 250 Bin Fidan” etkinliği gerçekleştireceğiz.Türkiye’de bir ilk olan bu çalışmaya Anadolu Gençlik Derneği Ortaokullar Komisyonu olarak gençlerimizi bu etkinliğe hem 250 bin şehit dedesini anmasını hem de fidan dikmesi için davet ediyoruz.”

Kaynak: Milli Gazete
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23