• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

55 yaşında okuma yazma öğrendi

Yeniakit Publisher
2017-05-12 14:29:24 -
55 yaşında okuma yazma öğrendi

Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (OSMEK) bünyesindeki okuma yazma kursuna katılan 25 kursiyer, mezuniyet heyecanı yaşadı.

Emek Yakup Aktaş Kültür Merkezi’nde gerçekleşen sertifika törenine Osmangazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Kenan Kır ve Osmangazi Belediye Meclis Üyesi ve OSMEK Sorumlusu Burcu Aksoy ile kursiyerler katıldı. Törende konuşan Osmangazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Kenan Kır, “3 aylık bir kursun sonunda okuma yazma öğrenmiş oldunuz. Katılımlarınızdan dolayı Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar adına sizlere teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonraki hayatınızda bilgiye daha çabuk ulaşırsınız” dedi. Konuşmanın ardından mezuniyet heyecanı yaşayan kursiyerlere, sertifikaları takdim edildi.

Sertifikasını alan kursiyerlerden 25 yaşındaki Kiraz İçel, okuma yazma bilmemenin zorluğunu en çok da çocuk sahibi olduktan sonra anladığını ifade ederek, “Artık kendime geliştirme konusunda özgüvenim arttı ve çocuklarıma yardımcı olmanın mutluluğunu yaşayacağım. OSMEK’in diğer kurslarına da gidip meslek sahibi olmak istiyorum. Kursların ortamı gerçekten çok güzel ve kendini yetiştirmek isteyen herkes için de imkanlar sunuluyor. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

Emekli kursiyer Güldane Altındağ ise 55 yaşında okuma yazma öğrenmenin mutluluğunu yaşadı. Eşinin uzun yıllar hastalığıyla mücadele ettiğini anlatan Altındağ, çalışmak zorunda olduğu için kendine hiç vakit ayıramadığını söyledi. Önümüzdeki dönemlerde de Osmangazi’de okuma yazma seferberliği sürecek.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23