• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

87 kez aynı suçtan yakalandılar

Yeniakit Publisher
2014-07-25 15:02:00 -
87 kez aynı suçtan yakalandılar

İSTANBUL’da çaldıkları otomobillerin motor ve şasi numaralarını değiştirip hazırladıkları sahte belgelerle satarak dolandırıcılık yapan 3 kişi polis tarafından yakalandı.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler savcılık izniyle yaptıkları telefon dinlemesinin ardından bir hırsızlık şebekesini ortaya çıkardı. Yaklaşık 2 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından polis önceki gün daha önceden tespit edilen 4 adrese baskın yaptı. Baskında şüpheliler Y.Ö.(34), A.İ.Y.(40) ile A.T.(37) polis tarafından gözaltına alındı.

Oto Hırsızlık Şube Müdürlüğü tarafından sorgulanan şüphelilerin önce otomobilleri çaldıkları daha sonra bunları kendilerine ait tamirhanelere çektikleri tespit edildi. Çaldıkları otomobillerin motor ve şasi numaralarını silen şüphelilerin daha sonra aynı model ve renkte araçların motor şase numaralarını araçlara yazdıkları tespit edildi.

Yeni motor ve şasi numaralarına uygun sahte ruhsatlar hazırlayan şüphelilerin daha sonra "ihtiyaçtan" "kelepir" gibi başlık taşıyan ilanlarla araçları pazarladıkları tespit edildi. Şüphelilerin araçları piyasa fiyatının 2 bin -3 bin lira altına vererek satışın hemen gerçekleşmesini sağladıkları tespit edildi.

ÇALINAN ARAÇLAR EL KONARAK GERÇEK SAHİPLERİNE TESLİM EDİLDİ

Polis tarafından yapılan soruşturmada şüphelilerin şu ana kadar Kocaeli ve İstanbul'un Bahçelievler, Maltepe, Esenler ve Bakırköy ilçelerinde 12 otomobili çalarak aynı yöntemle pazarladıkları tespit edildi. Sahte belgelerle satılan araçlar satılan kişilerden alınarak gerçek sahiplerine teslim edildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

87 KEZ YAKALANDILAR USLANMADILAR

Öte yandan şüphelilerin daha önceden polis tarafından bir çok kez gözaltına alındığı belirlendi. Şüphelilerden A.İ.Y.'nin 50 kez, A.T.'nin ise 36 kez polis tarafından aynı suçtan gözaltına alındığı öğrenildi.

Daha önce bir kez yakalanan Y.Ö.'yle birlikte 3 şüphelinin toplam 87 kez aynı suçtan gözaltına alındığı belirtildi. Şüpheliler işlemleri tamamlandıktan sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23