• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

AK Partili başkan: Referandumdan 'evet' çıkarsa 17 Nisan sabahı...

Yeniakit Publisher
2017-03-27 20:51:00 - 2017-03-27 20:51:37
AK Partili başkan: Referandumdan 'evet' çıkarsa 17 Nisan sabahı...

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, "16 Nisan'da yapılacak referandumdan 'evet' çıkarsa 17 Nisan sabahı bizi ne bekliyor?" sorusunu cevapladı.

Türkiye'nin kendi sistemini güçlü ve istikrarlı bir şekilde kuracağını belirten AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, bu durumun Batı dünyasını şimdiden korkuttuğunu söyledi.

"Referandumdan 'evet' çıkarsa 17 Nisan sabahı bizi ne bekliyor?" sorusuna ise Temurci, "Daha demokrat, gelişmeye müsait bir ülke bekliyor" diye yanıt verdi.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci Milliyet'ten Bünyamin Aygün'e 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına ilişkin röportaj verdi. İşte o röportajın öne çıkan başlıkları:

BATI'DA NEDEN TÜRKİYE ALEYHTARLIĞI BAŞLADI?

Önce şuna bakmak lazım, Batı dünyası niçin ‘Hayır’ diyor? Niçin Batı şu anda kendi devlet televizyonlarında gazetelerinde Türkçe başlık atacak kadar hayırcı? İmparatorluk bakiyesi bir ülkeyiz. Adına parlamenter sistem denilen ama aslında parlamenter sistemi olmadığından farklılıklarımızı kaşıyarak, istikrarsızlıklara ve darbeye zemin hazırlanıyor. Böyle olmasına rağmen Menderes, Özal ve şimdilerde Recep Tayyip Erdoğan’la yakalamış olduğumuz büyüme eğilimiyle çok önemli bir yere geldik. Türkiye’nin hedefi var; 2023 yılında 10 büyük ekonomiden biri olmak. Dünyada ise yeni bir sistem kuruluyor. Bu yeni sistem kurulurken Türkiye kendi sistemini güçlü ve istikrarlı bir şekilde kuracak. Ama daha şimdiden “Türkiye ne olur?” sorusu Batı’yı korkutuyor. Şimdi CHP’nin başını iki elinin arasına alıp, ‘Biz kiminle birlikte yürüyoruz’ sorusunu sorması lazım. Hollanda ‘Hayır’ diyor sen de ‘Hayır’ diyorsun.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

SİSTEMİN ADI CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİDİR

2007 Ekim ayında referanduma gidip, “Ey milletimiz, bize cumhurbaşkanı seçtirmiyorlar ülkede kriz oluyor, kendi cumhurbaşkanını seç. Böylece bu ülkede bu tür krizler yaşanmaz” diyerek bunu onaylamalarını istedik ve millet onayladı. Millete vermiş olduğumuz hakkı geri alamayız. Bunların hepsinin ötesinde sistemin adını koyacağız, sistemin adı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemidir ve bu sistemin demokratik ayakları vardır.

'EVET' ÇIKARSA 17 NİSAN SABAHI BİZİ NE BEKLİYOR?

Daha demokrat, gelişmeye müsait bir ülke bekliyor. Türkiye’de ‘evet’ ile ilgili çalışma yaparken bunun bir parti meselesi değil memleket meselesi olduğunu söylüyoruz. Diğer partilere bu çalışmayı birlikte yapmak istediğimizi söylüyoruz.

ANA MUHALEFETİN "YENİ SİSTEM KOALİSYONLARI GETİRECEK" İDDİASI

Kılıçdaroğlu’nun okumadığı bir metin hakkında yorum yapması çok büyük bir hezeyandır. ‘Türkiye’de koalisyonlar olacak’ diyor. Başkanlık sisteminin olduğu ülkelerde sistemin temel gerekçesi istikrardır ve koalisyonların olmamasıdır. İki turlu seçim siteminde 2. turda iki en fazla oyu alan aday olacak. Bunlar yarıştığında millet iki adaydan birine oy verecek. Yani zaten sandığa giden milletin kendisi uzlaşacak. Bunun neresinde koalisyon?

MUHALEFETE ÖNERİ

Artık mezhep ve belli farklılıklar üzerinden Türkiye’yi bölme, istikrarsızlaştırma devri bitecek. CHP’ye oy vermiş her bir kardeşim özellikle Mustafa Kemal’in Nutuk adlı eserini okusun. Bağımsızlık nedir baksınlar.

SEÇİM BARAJI İNDİRİLECEK

Siyasi partiler seçim kanununda birtakım düzenlemeler olacak. Seçim barajı indirilecek. TBMM’de artık baraj belki yüzde 3’e, 5’e indirilecek. Meclis’te daha fazla çeşitlilik olacak. Meclis’e diyeceğiz ki, “TBMM bu ülkede yasaları yapan tek kurumdur. Artık Bakanlar Kurulu’nun yasa teklifi getirip onaylattığı Meclis onay makamı olmaktan çıkıyor.

UZUN İNCE YOLUN YOLSUYUZ

En küçük oğlumu haftada 2-3 saat görebiliyorum. Amacımız, 18 maddeyi seçmene anlatmak. Arkadaşlarıma da, ‘Kendi aranızda sohbeti bırakın günün sonunda kaç “Hayır’ı ‘Evet’e dönüştürdük, kaç kişiyi kucakladık?” diyorum. Davamızı kendimizden çok sevdiğimizi söyleyebiliriz. Uzun ince bir yolun yolcularıyız.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23