• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Alman futbolunda oruca engel iddiası

Yeniakit Publisher
2015-01-31 15:25:00 -
Alman futbolunda oruca engel iddiası

Almanya Futbol Kulüpleri Birliği'nin, Bundesliga'da oynayan Müslüman futbolcuların oruç tutmasını engellemeye çalıştığı öne sürüldü

Almanya Futbol Kulüpleri Birliği'nin (DFL), geçen yıl Bundesliga'da oynayan Müslüman oyuncuların oruç tutmasını yasaklamaya çalıştığı iddia edildi.

Alman basınından Spiegel dergisinde yer alan habere göre, DFL, geçen yıl nisan ayında futbolcuların uymasını istediği kurallardan oluşan 29 sayfalık bir sözleşme taslağı hazırladı.

Sözleşmenin sağlık ve hastalıkla ilgili bölümünde yer alan bir maddeyle "sağlıklı ve formda kalınması amacıyla dini vecibelerini yerine getirme ve benzeri durumlarda futbolculardan bedensel ve zihinsel ihtiyaçlarına öncelik vermesinin" istendiği ileri sürüldü.

Söz konusu maddeyle ramazan ayında futbolcuların oruç tutmasının engellenmesinin amaçlandığı, çok sayıda kulübün ve Sözleşmeli Futbolcular Birliği'nin (VDV) bu duruma karşı çıkması üzerine DFL'nin maddeyi sözleşme metninden çıkardığı iddia edildi.

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan VDV yöneticisi Ulf Baranowski, böyle bir maddenin anayasada yer alan din özgürlüğüyle çeliştiğini ve Bundesliga'nın uluslararası pazar değerine olumsuz yönde etki yapabileceğini vurguladı.

Bundesliga ve ikinci ligde forma giyen Müslüman oyuncuların oruç tutması, Almanya'da her yıl ramazan ayında tartışmalara yol açıyor. İkinci Lig ekiplerinden FSV Frankfurt, 2009 yılında ramazan ayında oruç tuttukları gerekçesiyle 3 oyuncusuna ihtarname çekmişti.

(AA)

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23