• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ameliyata girdi, 7 organı yer değiştirdi

Yeniakit Publisher
2014-08-29 20:00:00 -
Ameliyata girdi, 7 organı yer değiştirdi

Sağlık Bakanlığı tarafından tedavisine ABD'de devam edilen 'Gardner Sendromlu' Refiye Yılmaz Türkiye'ye döndü.

Yakalandığı Gardner Sendromu nedeniyle Amerika Birleşik Devletleri'nde devam eden tedavisinde 7 organı değişen 25 yaşındaki Refiye Yılmaz, Türkiye’ye geldi. Tedavisi için tüm Türkiye’nin seferber olduğu ve çoklu organ nakilleri ile hayata tutunan Yılmaz, enfeksiyon riskine karşı Türkiye'de koruma altına alındı.

Tedavisi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde devam eden ve enfeksiyon riskine karşı kimseyle görüştürülmeyen Yılmaz’ın sağlık durumu hakkında açıklama yapan Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Dr. Yavuz Akbulut, "Refiye kızımızın 7 organı değişti. Refiye’nin sağlık durumu gayet iyi enfeksiyon riskine karşı korunmaktadır" dedi.

Refiye’ye 2013 yılında rahatsızlığından dolayı organ nakli yapıldığının altını çizen Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Dr. Akbulut, "Nakil sırasında kalın bağırsak, ince bağırsak, pankreas, karaciğerinin bir parçası ve midenin içinde belli alanlarda poliklerin olduğu bölgeler tedavi edildi. Doktorlar olarak enfeksiyon riskine karşı medyanın önüne çıkmasına şuan izin vermiyoruz. Amerika’da daha önceki ameliyatlarından kalıntı olan mide çıkışında birkaç tane polim nedeniyle tekrar bir operasyon geçirdi. Refiye bütün tahlil ve tetkikleri yapıldıktan sonra Temmuz ayında doktorları ile yaptığımız görüşmede bize Ağustos ayı sonu gibi Türkiye’ye gelebileceğini söylemişlerdi. 23 Ağustos’ta Refiye Türkiye’ye geldi. Refiye’nin genel durumu çok iyi. Ancak 7 civarında organ değişiminden dolayı kaynaklanan ilaçları var. Hastalığının takibi amacı ile ayda bir Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde Amerika’da da ameliyatına katılan uzman hekimlerimiz tarafından kontrolleri olacak" ifadelerini kaydetti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23