• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Arakan'daki katliamın ardında batı var

Yeniakit Publisher
2017-09-18 16:24:00 -
Arakan'daki katliamın ardında batı var

Esenler'de düzenlenen Fikir Atölyesi'nde konuşan Yusuf Kaplan, Arakanlı Müslümanlara yapılan zulmün ardında Batılıların olduğunu söyledi.

Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü'nün düzenlediği "Yusuf Kaplan ile Fikir Atölyesi" programı, Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleşti.  Kaplan, programda Arakanlı Müslümanlara yapılan zulmün ardındaki esas sebeplere değindi.

ARAKAN'DAKİ KATLİAMIN ASIL SEBEBİ PETROL VE DOĞALGAZ

Arakanlılara yapılan zulmün arkasında Batılıların olduğunu söyleyen Kaplan, "İçinde bulunduğumuz bu düzeni kuran ve dünya üzerinde hakim olan Batılılar, dolayısıyla zulmü yapan da Budistler değil Batılılardır. İngilizler, dünyanın sınırlarını çizerken bir takım sorun alanları bıraktılar. Bu sorun alanlarını 100 yıl sonrasını düşünerek çizdiler. Böylece sorunlu alanda söz hakları olacaktı ve kendi çıkarları için o bölgeleri kullanabileceklerdi. Hindistan'ı parçaladıkları zaman Müslümanları çok küçük bir yere sıkıştırdılar. Arakan'daki zulüm için Birleşmiş Milletler'i toplantıya çağıran İngilizlerdi; fakat o toplandan çıkan sonuç sadece 'Kınıyoruz' oldu. Arakan'ın içerisinde yer aldığı eski ismi Burma yeni ismi Myanmar olan coğrafya, petrole, doğalgaza, çok değerli mineral ve madenlere sahip. Buna ek olarak Çin ile Hindistan arasında stratejik bir noktada bulunmakta. Pek çok devlet ve çıkar grupları zengin petrol ve doğalgaz yataklarının kontrolü için kavgalarına Arakan'ı kurban ediyorlar. İnsanca bir dünya kurulmasını mümkün kılabilecek olan sadece İslam'dır. Dünyaya ruhu biz armağan edeceğiz, Arakanlı Müslümanlara yalnızca bizim sahip çıkmamız, bunun küçük ama önemli bir işaretidir" şeklinde konuştu.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23