• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Aramıza fitne giremez

Yeniakit Publisher
2014-09-02 07:59:00 - 2014-09-01 22:26:00
Aramıza fitne giremez

Başbakan olarak AK Parti grubuna ilk defa seslenen Davutoğlu, “AK Parti grubunun içine fitne, kulis, lobi sokmayacağız. Bizim gücümüz birliğimizden gelmektedir. Bu topluluk küçük hesaplar için yola çıkmadı. Hiç bir arkadaşımız nefis hesabı yapmaz” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, halkın ilk seçtiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la savaş hali dışında konuşmayacağını açıklayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sert tepki gösterdi. Cumhurbaşkanlığı devir-teslim törenlerine 95 ülke temsilcisinin geldiğini hatırlatan Davutoğlu, “Bu tabloda Kılıçdaroğlu olsa ne yazar olmasa ne yazar. Tıpış tıpış konuşacaksın demiyorum ama konuşacak. Zamanla göreceksiniz.” dedi. 

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, kurduğu 62. Hükümet’in programını Meclis Genel Kurulu’nda okumadan önce AK Parti Grubu’na seslendi. İlk kez AK Parti Grup Toplantısı’nda vekillere hitap eden Davutoğlu, 1 Eylül’ün önemli bir gün olduğunu hatırlatarak, “Bugün Dünya Barış Günü. Bir eşrefi mahlukat olan insanoğlu yaşaması için özgürlük gerekir. Ayrıca 1 Eylül Uşak’ın kurtuluş günü. O gün Türkiye Cumhuriyeti’nin kurtuluşunun müjdeleyicisi olmuştur.” dedi. 

AK PARTİ BARIŞIN TEMİNATI 

Türkiye’nin istiklalinin teminatının AK Parti olduğunu söyleyen Davutoğlu, “AK Parti, iç, bölgesel ve uluslar arası barışın teminatıdır. AK Parti 30 yıllık kardeş kavgasına son vermiştir. Hiçbir kuvvet bu ülkeyi mezhebi olarak ayıramayacak. İstiklal bilincini ihya etmek için yola çıktık. Barış için ne gerekiyorsa yapacağız.” diye konuştu. Türkiye’nin ateş çemberinde bir barış adası olduğunu belirten Davutoğlu, “Sadece iç barışı değil çevremizdeki barışı da düşünüyoruz. Ortadoğu, Kafkaslar ateş halinde. Bu ateş çemberinin ortasında bir barış adası var. Bu barış yolundan asla geri dönmeyeceğiz. Türkiye uluslararası barışın da elinden geleni yapacaktır. Tarihten aldığı mirasla geleceğe yürümeliyiz.” dedi.

ÜLKEYİ VESAYETÇİLERE TESLİM ETMEYİZ
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Geçen iki haftalık süreçte AK Parti’nin nasıl sağlam bir temele dayandığının göstergesi olduğunu belirten Davutoğlu, “Bu süreçte iki büyük değişim yaşandı. Cumhurbaşkanlığı ve AK Parti genel başkanı devir teslimi. Bunda başta Cumhurbaşkanımızın gösterdiği dirayet çok önemlidir. 10 Ağustos’ta büyük bir devrim yaşadık. Halkımız ilk kez Cumhurbaşkanını seçti. Cumhurbaşkanlığı devir teslimine 95 ülkenin temsilcileri katıldı. 2007’de Cumhurbaşkanlığı seçiminde AK Parti kadroları kaya gibi dimdik durmasa bugünleri göremezdik. E-muhtıralar verildi, içimizden bazıları da bunlara uydu. İçerideki vesayetçilere ve onların dışarıdaki işbirlikçilere bu ülkeyi teslim etmeyeceğiz. AK Parti Grubu dimdik ayakta kalıp geleceğe yürüyecek.” dedi. 

Kendisinin AK Parti Genel Başkanlığı’na seçilmesiyle ilgili de konuşan Davutoğlu, “İstişarelerin sonunda bendenizi bu makama layık gördüler. Zatıma gösterilen bu teveccüh için teşekkür ediyorum. O günden bugüne gece ve gündüz bu sorumluluğu yerine getirebilmek için Rabbime dua ediyorum. Bu sorumluluğu tek başıma değil, kolektif bir akılla, kolektif bir mücadeleyle hep beraber taşıyacağız. Ben de kolektif aklın sözcüsü olacağım. Bu grubun içine fitne, kulis, lobi sokmayacağız. Bizim gücümüz birliğimizden gelmektedir.” dedi. Görevi devralır almaz hemen yeni hükümet, yeni MYK ve MYKY’yı belirlediklerini hatırlatan Davutoğlu, “Bizim kaybedeceğimiz bir dakikamız yok. Bu görev teslimi de doğal istişare sonunda ortaya çıkmıştır. Beşir Atalay’a, Hayati Yazıcı’ya ve Emrullah İşler’e teşekkür ediyorum. Parti sözcümüz Hüseyin Çelik ile Salih Kapusuz da görevlerini teslim ettiler. Onlara da teşekkür ediyorum.” dedi.

ŞER ŞEBEKESİNİN HEDEFİ 2015 

Bu yaz aylarının çok yoğun geçtiğini söyleyen Davutoğlu, “Bu yaz hiç tatil yapma şansınız olmadı. Dışişleri Bakanıyken diplomatlarıma şunu söylemiştim ‘24 saat yetmiyorsa 25. saati kullanacaksınız, 7 gün yetmiyorsa 8. günü kullanacaksınız.’ Size de bunu tavsiye ediyorum. Çünkü önümüzde 2015, 2019 seçimleri var. 2023 engelini de birlikte aşacağız.” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik yapılan 17-25 Aralık darbe teşebbüslerine de değinen Davutoğlu, “Şu 1 yılı hatırlayalım Gezi olaylarını düşünün. 17-25 Aralık darbeleri yaşandı. Bir savcı hazırladığı iddianamede ‘dönemin başbakanı’ diyorsa yargı da kendini sorgulamalıdır. Bu operasyonlarla AK Parti kadrolarının kurduğu 13 yıllık emek ortadan kaldırılmak istendi. 30 Mart seçimlerinde istediklerini alamadılar, hezimete uğradılar. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde denediler, destansı bir zafer elde ettik. Şimdi hesapları 2015 seçimleri. Şimdi 2015 seçimleri için bir şeyler umuyorlar. 3 dönemi bitirecek arkadaşlar başka bir yere giderler mi diye. Hiç heves etmesinler. AK Parti grubunun en büyük gücü erdemdir. AK Parti’deki hiçbir arkadaşımız nefis hesabı yapmaz. Bu topluluk küçük hesaplar için yola çıkmış bir topluluk değil.” dedi.  

AK Parti’nin kendini ispat ettiğini hatırlatan Davutoğlu, “Biz kapsayıcı bir partiyiz. Bu grupta her bölgeden milletvekili arkadaşımız var. Başka hiçbir partide bu yok. Diğer partilerin grup toplantısında tek renk görürsünüz. Biz bu niteliğimizi koruyacağız. Varlığımız 81 ilde devam edecek. Birliğimizi nasıl koruduysak bundan sonra da sürekliliğimizi devam edecek. AK Parti dönemsel bir parti değildir. AK Parti tarihten aldığı mirasla geleceğe hiç durmadan yürüyeceğiz. 9 milyon üyemiz var. Sadece üyelerimizle Türkiye’nin en büyük partisiyiz. 21 milyon seçmenle Türkiye’de en geniş aileyi oluşturan biziz.” dedi.

KİTAP OKUMA ODALARI KURUN DA NASİPSİZLER OKUSUN

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yemin töreninde TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e kitapçık fırlatmasını sert bir dille eleştiren Davutoğlu, “CHP milletvekili, iç tüzük kitabını Meclis Başkanına fırlatmayı ya talimatla yaptı ya da içselleştirilmiş bir davranış olarak kendi yaptı. Bir kitap aşığı olarak ‘vay nasipsiz’ dedim. Biz de kalem ve kitap kutsaldır. Kalem kutsaldır, çünkü Kur’an’da adına sure vardır. Kitap kutsaldır çünkü kitap kağıttan yapılır, kağıt ağaçtan ağaç da topraktan. Yani insanla kitap aynı mayadır. 4+4+4 tartışmalarında Sayın Nabi Avcı’nın kafasına selefon atmışlardı. CHP’nin içinde ikna odalarını kuranlar var, keşke onlar okuma odaları kursalardı da bu arkadaş nasiplenseydi. Bu şahsa ceza olarak 24 saat bir sahafta durma cezası verilsin. Kitap kokusu şifadır.” dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23