• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Arınç'tan o FETÖ'cü hakkında açıklama: Şehadet ederim ki...

Yeniakit Publisher
2017-11-17 15:40:00 - 2017-11-17 15:44:43
Arınç'tan o FETÖ'cü hakkında açıklama: Şehadet ederim ki...

Eski TBMM Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa’da FETÖ’den tutuklu bulunan 81 yaşındaki Mustafa Türk'le ilgili açıklama yaptı.

Twitter hesabından paylaştığı yazılı açıklamada, Türk'ü 40 yılı aşkın süredir tanıdığını dile getiren Arınç, şöyle devam etti: "15 Temmuz öncesi için kendisinin Fethullah Gülen’i sevdiğine, saydığına şehadet ederim! Ve yine şehadet ederim ki, 40 yıllık tanışıklığımız süresince, kendisinin en ufak bir kötülüğüne, devlete ve millete karşı su-i kastına şahit olmadım! Kendisi hakkında kimseden en ufak kötü bir söz de duymadım! Darbeyle uzaktan yakından ilgisi ve alakası olmayan Mustafa Türk’ün 15 Temmuz öncesi Gülen’i sevip sayması ve sadece öncülük ettiği eğitim faaliyetlerine kendi imkanları dahilinde destek vermesi suç ise, bu ülkede bu suça ortak olmamış insan bulmak neredeyse imkansızdır!"

'YARGI ALTIN DEVRİNİ YAŞIYOR DİYENLERİN İRADESİ'

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in "Türk yargısı son 50 yılın altın devrini yaşıyor" sözlerini hatırlatan Arınç, şu ifadeleri kullandı: "82 yaşında, çok ciddi sağlık sorunları olan ve başkasından yardım almadan hareket edemeyen yaşlı bir insanı tutuklu yargılayan ve ellerini kelepçeleyen irade, milletin iradesi değildir. O irade, hukuk siyasetin köpeğidir diyen ve Mustafa Türk örneğindeki gibi mağduriyetlere yol açan hukuksuz yargı süreçleri için, büyük bir sevinçle, Türk yargısı son 50 yılın altın devrini yaşıyor diyenlerin iradesidir. Geldiğimiz şu noktada lafı sağa sola eğip bükmeye hiç gerek yok! O iradenin nihai hedefi, alçak bir darbe teşebbüsünü bahane ederek, darbe ile uzaktan yakından alakası olmayan insanlara atf-ı cürümde bulunup mağduriyetler oluşturmak, 2019'da siyaseti Erdoğan'sız ve AK Parti'siz dizayn etmek ve nihayetinde arzuladıkları 'rövanşa' erişmektir!"

'BU OYUNU GÖRMEDİĞİM SANILMASIN'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'ye 'oyun oynandığını' savunan Arınç, "Şahsen bu oyunu görmediğim, Bu planı bilmediğim sanılmasın! Ve fakat iş o ki, bu planın nihai hedefindeki insanlar bu oyunu göremiyor, bu planı bozmak için adım atamıyorsa, onun sorumlusu ben değilim! Ve kimsenin cürmünü, sorumluluğunu yüklenecek de değilim" dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23