• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ayı saldırdı, 17 saat sonra bulundu

Yeniakit Publisher
2014-10-30 14:18:00 -
Ayı saldırdı, 17 saat sonra bulundu

Bolu'da kestane toplamak için ormana giden kişiye ayı saldırdı.

Bolu'da, ormanda kestane toplarken ayının saldırısına uğrayan 43 yaşındaki Şeref Öztürk cep telefonu ile yardım istedi ancak sabaha kadar süren tüm aramalara rağmen bulunamadı. Montu ile kalçasına tampon yapan Şeref Öztürk, üzerinde bulunan bir şişe su ve bisküviyi yiyerek sabaha kadar küçük adımlarla yürüyüp TEM Otoyolu'nun kenarına indi. 17 saat sonra bulunan Şeref Öztürk tedavi altına alındı.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Meslek Yüksekokulu'nda bilgisayar işletmeni memuru olarak görev yapan Şeref Öztürk, dün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tatili nedeniyle kestane toplamak için Bolu Dağı'na gitti. Polisevi mevkiinden ormana giren Şeref Öztürk, kestane topladıktan sonra yola doğru yürürken ayının saldırısına uğradı. Ayıdan kurtulan Şeref Öztürk, yaşadığı korku ile bir süre ormanın içerisinde koştu.

Yaralanması nedeniyle yorulan Şeref Öztürk, montu ile sağ kalçasının üzerine tampon yaptı. Bir süre sonra kendine gelen Şeref Öztürk, saat 15.30 sıralarında eşini arayıp yaralandığını söyleyerek, "Bana ayı saldırdı. Ormandayım, zor bir yerde olduğum için beni bulamazlar" dedi.

Şeref Öztürk'ün eşinin jandarmayı araması üzerine Bolu ve Düzce İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, UMKE, Düzce Arama ve Kurtarma Ekibi, jandarma, 112 Acil, Düzce Off Road Kulübü ve vatandaşlar arama çalışmalarına başladı.

Arama kurtarma ekipleri cep telefonu ile görüştükleri Şeref Öztürk'ten siren sesini duyup duymadığını, araçların ışıklarını görüp görmediğini sordular. Şeref Öztürk sesleri ve ışıkları görmediğini söyledi. Bunun üzerine bir vatandaş tabancası ile ateş ederken, silah sesini duyup duymadığı soruldu. Şeref Öztürk'ün silah sesini de duymadığını söylemesi üzerine tüm ekipler Bolu Dağı'nda dağılarak arama çalışmalarına devam etti. Şeref Öztürk'ten cep telefonundan yerini tespit edebilmesi için mesaj atması istenildi. Ancak, Şeref Öztürk'ün cep telefonuna gelen koordinatların bulunduğu yerde yapılan aramalara rağmen bulunamadı. Şeref Öztürk'ün cep telefonu şarjının 21.30 sıralarında bitmesiyle ekipler koordinatların verildiği bölgeler üzerinde sabaha kadar arama çalışması yaptı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Üzerinde bir paket bisküvi ile bir şişe suyu bulunan Şeref Öztürk, TEM Otoyolu'ndan gelen sesleri takip etmeye karar verdi. Yaralanması nedeniyle küçük adımlarla yürüyen Şeref Öztürk sabaha kadar yürüdü. Şeref Öztürk, TEM Otoyolu Bolu Dağı geçişinin kenarında bulunan Darıyeri Hasanbey Köyü Dip Mahallesi mevkiinde yolun kenarına oturdu. Köyde traktörle ilerleyen Hicran Altıner, yol kenarında oturan kişinin el salladığını görünce durdu. Hicran Altıner cep telefonu ile jandarmadan yardım istedi. Bolu Dağı Jandarma Karakolu'ndan gelen ekip, 112 Acil'e durumu bildirdi. 112 Acil ekibi Şeref Öztürk'e ilk müdahalede bulunarak, Düzce Devlet Hastanesi'ne kaldırdı.

Tatil gününde kestane toplamak için ormana gittiğini söyleyen Şeref Öztürk, "Hem kestaneye toplayayım dedim, hem stres atayım dedim. Ormanları gezmeyi severim. Hiç ayı aklıma gelmedi. Ayı aklıma gelse böyle bir şeyi yapmam zaten. Orman içerisinde yoldan yürürken ayı ile karşı karşıya kaldım. Ansızın kükreyerek üzerime saldırdı. Yolun altına doğru takla atarak attım kendimi. Bu sırada ayı kalçamdan ısırdı. Bağırınca bıraktı beni. Çok büyük bir ayıydı" dedi.

Şeref Öztürk arama çalışmalarını eleştirerek, "Resmen ölüme terk edildim. Bu nasıl bir arama kurtarma anlamadım. Araya araya telefonumun şarjını da bitirdiler. GSM nokta olarak bir yeri gösterir ben öyle biliyorum. TEM Otoyolu'nun sesini duyuyordum yavaş yavaş dere yatağından santim santim ilerleyerek açık alana çıktım. Otoyoldan geçen araçlar da beni görmüyordu. Yaklaşık iki kilometre yol yürüdüm. Gece çok korktum sık sık "Buradayım" diye bağırdım. Sürekli ıslık çaldım. Sabaha kadar uyumadım. Yağmur yağıyordu ıslandım, tir tir titredim" diye konuştu.

DHA

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23