• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Azerbaycan Hocalı Dostluk Parkı inşaatı hızla devam ediyor

Yeniakit Publisher
2017-02-28 14:11:00 -
Azerbaycan Hocalı Dostluk Parkı inşaatı hızla devam ediyor

Ermenilerin 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan'ın Hocalı kasabasında yaptığı ve 613 masum insanın hayatını kaybettiği katliamın acısı hiç azalmadı. Bağcılar Belediyesi, bu büyük acıyı dünya kamuoyuna hatırlatmak amacıyla önemli bir esere imza atıyor. Fevzi Çakmak Mahallesi’nde temeli atılan Azerbaycan Hocalı Dostluk Parkı’nın inşaatı hızla devam ediyor.Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Hocalı katliamını unutturmayacağız. Bu anlamda hizmete sunacağımız Azerbaycan Hocalı Dostluk Parkı bu acıyı dünya kamuoyuna hatırlatacak.’’

Bağcılar Belediyesi, Ermenilerin 25 yıl önce Azerbaycan’ın Hocalı kasabasında gerçekleştirdiği katliamı dünya kamuoyuna hatırlatmak adına önemli bir projeyi hizmete sunuyor. Fevzi Çakmak Mahallesi’nde inşaatı süren park 33 dönümlük alana sahip olacak.

İnşaatı devam eden Azerbaycan Hocalı Dostluk Parkı her yaştan ilçe sakinine hizmet verecek. Pazar yeri ve yeşil alanın yer alacağı tesiste 445 araçlık otopark da hizmet verecek. Tesiste ayrıca çocuk oyun alanı, spor hizmet birimleri, ileri yaş egzersiz aletleri, çocuklar tırmanma duvarı ve ahşap şehir terası, çim amfi, su göleti, dinlenme alanı da bulunacak. Park içerisindeki yaya yolları da sağlı sollu değişik peyzaja sahip olacak.

 “HOCALI KATLİAMINI UNUTTURMAYACAĞIZ”

Türkiye ile Azerbaycan’ın iki devlet tek millet olduğunu ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, en zorlu günlerde birbirlerine destek olduklarını kaydetti. Çağırıcı, “Hocalı katliamının üzerinden 25 yıl geçmesine rağmen o acıyı Türk milleti olarak hala derinden hissediyoruz. Dünya kamuoyunun Ermenilerin, bu katliamı ve Karabağ’daki haksız işgalini iyi bilmesi gerekiyor. Azerbaycan Hocalı Dostluk Parkı da bu anlamda önem kazanıyor. İlçemizde örnek projelerin hayata geçirilmesinde sunduğu katkılarından dolayı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş’a teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. İlçede 22 yıl önce 11 parkın olduğunu bugün ise 153 civarında parkın hizmet verdiğini hatırlatan Çağırıcı, yeni parkın da hizmete alınmasıyla ilçenin ayrı bir güzelliğe kavuşacağını ifade etti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23