• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

“Bağcılar’da bahçesinde oyun parkı olacak caminin temeli atıldı”

Yeniakit Publisher
2017-09-18 16:51:00 -
"Bağcılar’da bahçesinde oyun parkı olacak caminin temeli atıldı"

Bağcılar’da bahçesinde çocuklar için oyun parkının da olacağı İnönü Mahallesi Camii’nin temeli törenle atıldı.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı yaptığı konuşmada “Camimiz bir ilk olma yönüyle dikkat çekiyor. Yeni inşa edeceğimiz caminin bahçesinde çocuklarımızın oyun oynayabileceği oyun alanı bulunacak” dedi.

Bağcılar’da bir ilk olma özelliği taşıyacak olan İnönü Mahallesi Camii’nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Törene Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, İlçe Müftüsü Musa Uzun, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

“ÇOCUKLARIMIZA SAHİP ÇIKMAZSAK FETÖ DENİLEN LANETLİ İNSANLAR İSTİSMARA KALKAR”

Yunus Emre Camii imam hatibi Yunus Torun’un Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende Başkan Lokman Çağırıcı açılış konuşması yaptı. Çağırıcı, “Kentsel dönüşüm çerçevesinde camilerimizi hızlıca yeniliyoruz. Bugün inşaat halinde olan 15’inci camimizin temelini atıyoruz. Hedefimiz en kısa zamanda camilerimizi bitirmek. Bizim için okul bahçeleri ve cami bahçeleri çok önemli. Bugün maalesef camide konuşulmaz diyerek çocukları camilerimizden uzaklaştırdık. Cami bahçesinde oynanmaz diyerek oralardan uzaklaştırdık hiç olmazsa o zaman gözümüzün önündeydi şimdi bina aralarında nerelerde bilmiyoruz. Çocuklara dokunmayın. Çocukların sesleri camide çok güzel. Diyanetiyle belediyeleriyle hükümetiyle eğer biz bunlara sahip çıkmazsak Allah muhafaza FETÖ denilen o lanetli insanlar yine istismara kalkışırlar. Yani bize düşen görev vatanına dinine diyanetine bayrağına sahip çıkacak inançlı nesiller yetiştirmek. Bunun için gayret ediyoruz. İşte bu niyetle bu camimizin temelini atıyoruz. Camiimiz bir ilk olma yönüyle de dikkat çekiyor. Yeni inşa edeceğimiz camiinin bahçesinde çocuklarımızın oyun oynayabileceği bir de oyun alanı da bulunacak. Çocuklarımız camii ile bütünleşmiş olacak. Bahçesinde ayrıca büyükler için de oturma grupları hizmet verecek” dedi.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

İNŞALLAH YİNE BİR CUMA NAMAZINDA CAMİMİZİN AÇILIŞINA ŞAHİT OLACAĞIZ”

AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk ise konuşmasında şunları söyledi: “Allah razı olsun. Her işte olduğu gibi bu işte de belediyemiz öncülük etti. Başkanımızın da dediği gibi bu işin sahibi mahallelerimizde yaşayan kardeşlerimiz. İnşallah yine bir Cuma namazında camimizin açılışına şahit olacağız. Bizim medeniyetimizde cami sadece namazın kılındığı yerin ötesinde şefkatin, yardımlaşmanın, yoksula yardım etmenin ve sahip çıkmanın merkezi olmuştur. Bu anlamda camilerin yapılmasının yanında camilerin süsü olan cemaatlerin de oluşturulması medeniyetin tekrar kendi kodları içerisinde bu işin bir parçası olarak ifade etmek gerekir”

“BAĞCILAR DEYİNCE LOKMAN ÇAĞIRICI, LOKMAN ÇAĞIRICI DEYİNCE AKLA BAĞCILAR GELİYOR”

Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan, konuşmasının ilk kısmını yeni görev yeri olan Bağcılar’a ayırdı. Eldivan, “Cenabı Allah herkesin kısmetini farklı yerlerde yazar. Bizim kısmetimiz Bağcılar Kaymakamlığıymış. İnşallah Rabbim görevde bulunduğumuz süre içerisinde Bağcılarımıza güzel görevler yapmayı nasip eder. El birliğiyle inşallah çok güzel hizmetlere imza atarız. Türkiye’nin birçok yerinde görev yapmış bir kaymakam olarak söylüyorum Bağcılar deyince ilk akla Lokman Çağırıcı geliyor, Lokman Çağırıcı deyince akla Bağcılar geliyor. Burada işimin zor olacağını düşünüyordum başkan bey Maşallah eğitimle, sağlıkla, kültürle bütün yerel idareyle ilgili hem bilgi sahibi hem ilgi sahibi. Şimdi işimin kolay olacağını düşünüyorum. İnşallah Rabbim beraber omuz omuza güzel görevler yapmayı nasip eder” dedi.

“CAMİLERDE ÇOCUKLARIN SESİNE GÜRÜLTÜSÜNE MANİ OLMAMAK GEREKİYOR”

Eldivan sözlerine şöyle devam etti: “Camiler hem dinimizin hem de kültürümüzün temel taşıdır. Cami olmadan bir yerin İslam beldesi olduğunu anlayamıyoruz. Ne kadar cami ve dini tesis yapılırsa o kadar memleketimize, milletimize ve çocuklarımızın geleceğine güvenle bakacağımıza inanıyorum.

Camilerimizde çocuklarımızın sayısı beni memnun etti. Ne kadar çok çocuk olursa o cami o kadar çok yaşanılır olur. Burada çocukların seslerinden kesinlikle rahatsız olmamamız gerekiyor. Camilerdeki çocukların sesine gürültüsüne mani olmamak gerekiyor”

Bağcılar İlçe müftüsü Musa Uzun’un yaptığı duanın ardından protokol birlikte butona basarak Yeni Cami’nin temeline ilk harcı attı. Yeni Camii, toplam 700 metrekarelik kullanım alanına sahip olacak. Bodrum, zemin ve mahfil kat olarak hizmet verecek. Anadolu Selçuklu mimari tarzındaki cami tamamlandığında 700 kişi aynı anda ibadetini yapabilecek.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23