• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Baş Çarşı'da tarihi iftar

Yeniakit Publisher
2016-06-26 20:29:00 - 2016-06-26 20:32:25
Baş Çarşı'da tarihi iftar

Ümraniye Belediyesi Saraybosna Baş Çarşı’da kardeşlik sofrası kurdu.

Ümraniye Belediyesi, Saraybosna'da İspanya eski Başbakanı Luis Zapatero, İngiltere eski Dışişleri Bakanı Jack Straw ve Fransa eski Dışişleri Bakanı Bernard Kueshner gibi önemli isimlerin katılımı ile gerçekleştirdiği Uluslararası İslamofobi Konferansı sonrasında Başçarşı Sebil Meydanı’nda İslam ve kardeşlik sofrası kurdu. İftara Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can'ın yanı sıra; Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Hasan Turan ve Mihrimah Belma Satır, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Ümraniye Müftüsü İlyas Yılmaztürk, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Enver Sedat Çakıroğlu, AK Parti Ümraniye İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yasin Çakar, Avrupa ülkelerinden gelen bazı sivil toplum kuruluşları, akademisyenler, uzmanlar, aktivistler ve Boşnak vatandaşların yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. 

BAŞKAN HASAN CAN: "BÜTÜN İNSANLIĞIN BARIŞ İÇİNDE YAŞAMAYA HAKKI VAR"

Saraybosna Baş Çarşı’da gerçekleşen iftarda bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, "Rabbim bu mübarek beldede tuttuğumuz oruçları kabul etsin. Vakit iftar vaktidir, vakit dua vaktidir, vakit duaların kabul edildiği vakittir. Bu nedenle hep birlikte dualarımıza amin deyin ki dualarımız, oruçlarımız kabul olsun. Biz Ümraniye Belediyesi olarak, Saraybosna'da bir çok etkinlikler yaptık. Bugün farklı bir proje, farklı program için buradayız. Dünyanın en önemli meselelerinden biri olduğunu düşündüğüm İslamofobi zirvesini gerçekleştiriyoruz. Dünya bir tane, bu dünyada yaşayanlar, Müslümanı, Musevisi Hristiyanı ve Budist'iyle her dinin mensubu, hatta inanmayanıyla bu dünyada yaşıyoruz" dedi.

Bütün insanlığın barış içinde yaşama hakkına sahip olduğunu belirten Başkan Can, "Avrupa’nın ortasında Saraybosna'da İslamofobi zirvesi adı altında bir program yapıyoruz. 9 oturumluk programda Avrupa ve dünyanın bir çok ülkesinden siyasetçi, akademisyen, düşünür ve gazeteci Saraybosna'da bu konuyu tartışıyorlar. Nedir İslamofobi? Müslümanlara yapıştırılmak istenen korkulacak adam algısının karşısında İslam'ın barış dini olduğunu konuşuyoruz. Burada konuşulanları kitaplaştırıp bütün dünyaya ilan edeceğiz" dedi. Başkan Hasan Can, "Allah tuttuğunuz oruçları kabul etsin" diyerek sözlerine son verdi.

Daha sonra ezanın okunması ile birlikte İslam ve kardeşlik sofrasında buluşan binlerce kişi iftarını açtı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23