• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bölge haritası değişecek

Yeniakit Publisher
2015-08-04 02:41:00 - 2015-08-04 02:47:28
Bölge haritası değişecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Bu ay içinde ABD'ye gidebilirim" açıklaması, bölgede yeni bir dönemin işareti olarak yorumlandı. Amerikan medyasına göre 'Esed gidecek', 'PKK ve DAEŞ, bedel ödeyecek'...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çin, Endonezya ve Pakistan ziyaretlerinin ardından dönüş yolunda gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Yakın dönemde bir ABD seyahati yapıp yapmayacağına ilişkin bir soruya Erdoğan, "Henüz nihai kararımızı vermedik. Eğer Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katılırsam eylülde, katılmazsam bu ay içerisinde bir ABD seyahati söz konusu olabilir. Gittiğimizde, Maryland'deki külliyenin açılışını da gerçekleştirelim istiyoruz. Orada muhteşem bir eser ortaya çıktı. Dolayısıyla, hem Washington'u hem New York'u içeren bir ziyaret olacak" cevabını verdi.

CİDDİ ORDU İLE SAVAŞ

ABD medyası, bu ziyaretin çok anlamlı olduğuna dikkat çekti. Türkiye ile ABD'nin İncirlik mutabakatının önemine dikkat çeken gazeteler, "Erdoğan'ın, uzun süredir istediği 'tampon bölge' talebi artık ABD'de kabul görüyor. Türkiye'nin bir başka sorunu PKK da, artık büyük operasyonlarla karşı karşıya kalacak. Türkiye, kendisi için tehdit oluşturan sadece PKK için değil, DAEŞ için de operasyonlara başladı" ifadelerini kullandı. Türkiye için en büyük kazanımlardan birinin de Esed'in gitmesi için Washington'ın artık sessiz kalmayacağına dikkat çekildi. DAEŞ'in bugüne kadar çapulcu militanlara karşı zafer kazandığını ancak bir ülkenin ordusuna karşı hiçbir şansının olmadığı, PENTAGON tarafından hazırlanan raporda detaylı olarak işlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD Başkanı Obama ile yapacağı görüşmelerin yanı sıra Beyaz Saray'ın özel temsilcisi John Allen'ın Türk muhataplarıyla yapacağı görüşmelerde, bölgenin yeniden şekilleneceği öğrenildi.

Takvim

 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23