• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bu kara dostu kahvaltı sofranızdan eksik etmeyin!

Yeniakit Publisher
2017-03-23 11:44:00 -
Bu kara dostu kahvaltı sofranızdan eksik etmeyin!

Zeytin ağacının yaprağı ve meyvesi kullanılmaktadır. Zeytin ağacının yaprağı çok eski yıllardan beri tedavilerde kullanılmaktadır. Özellikle sıtmanın tedavi edilmesinde etkin rol üstlenmektedir. Zeytin yaprağı çay olarak tüketilebilmektedir.

Yüksek tansiyonun düşürülmesine yardımcı olmaktadır.
Antioksidan özelliği sayesinde de zeytin yaprağı yaşlanmanın etkilerini geciktirir ve vücutta bulunan zararlı maddelerin atılmasını sağlayarak vücuda kuvvet verir.
Kalp sağlığı açısından da önemli etkilere sahiptir. Kalpteki ritim bozukluklarını gidererek, kalbe giden damarlarda ki tıkanıklıkları açar, kan dolaşımını arttırır.
Sindirim sistemini düzenler ve ishalleri keser.
Zeytin ve Zeytin Yağıda yine zeytin yaprağı gibi çok şifalıdır. Kalp sağlığını koruyan zeytin ve zeytinyağı tekli doymamış yağ içermektedir. Zararlı kolesterolü düşürerek, kontrol altında tutulmasını sağlar. Kanseri önleyici özelliği vardır.
Ayrıca kansere yakalanan hastalarda da kanserli hücrelerin yayılmasını engellemektedir.
Zeytinyağı, özellikle bağırsak kanserinin ve göğüs kanserinin önlenmesinde etkilidir.
Zeytin ve zeytinyağının içeriğinde bulunan vitaminler çocukların kemik gelişimini desteklemektedir.
Zeytinyağı, safrayı artırır.

Karaciğeri çalıştırır. Karaciğer ağrılarını keser. Sarılıkta faydalıdır.
Eczacılıkta, bazı ilaçları hazırlamakta kullanılır.
Yaprakları ve kabukları, yüksek tansiyonu düşürür. Kandaki şeker miktarını düşürür. Bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardımcı olur. Taneleri de besleyicidir.

Zeytinin Kalp Sağlığına Faydası: Kalp sağlığını koruduğu yapılan araştırmalar ile belirlenen zeytin aynı zamanda kötü kolesterolü düşürür. Kalp sağlığı ve damar sağlığının korunmasında etkili olup kalpte ki ritim bozukluklarının düzene girmesine yardımcı olur.

Zeytinin Dolaşım Sistemine Faydaları: Serbest radikaller kolesterol’ü olumsuz yönde etkilediklerinden dolayı, kan damarları zarar görür ve kalp krizine yol açan. Zeytin antioksidan içerir ve böylece kalp hastalığını önler.  Bukonuyla alakalı yapılan son araştırmalar özellikle zeytin yağının kan basıncı üzerinde olumlu etkiler ortaya koyduğunu ıspatlamıştır. Bunun yanında kan hücrelerinins sağlığı içinde önemli rol oynar.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23