• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Buldan: Barajı aşmazsak yeni kriz çıkacak

Yeniakit Publisher
2015-05-27 12:36:00 -
Buldan: Barajı aşmazsak yeni kriz çıkacak

Pervin Buldan, HDP'nin barajı aşamaması durumunda bunu kabullenmeyeceklerini belirterek "Yeni kriz çıkar, erken seçime gidilir" dedi.

HDP Grup Başkan Vekili ve İstanbul 3’üncü Bölge milletvekili adayı Pervin Buldan, hükümetin Kobani ve Roboski’deki tutumunu unutmadıklarını, seçimden sonra olası bir koalisyonda AK Parti ile hükümette yer almayacaklarını, dışarıdan da destek vermeyeceklerini söyledi.

"Barajı aşamamamız yeni bir kriz anlamına gelir" diyen Buldan, "AK Parti adaylarının meclise gitmesini Hakkari halkı kabul etmez. Ben de etmem, Diyarakır’daki, Şırnak’taki seçmen de kabul etmez. Dolayısı ile Türkiyeyeni bir kriz yaşar, hemen ardından erken seçim alır" diye konuştu

“Barajı aşmamamız yeni kriz anlamına gelecektir. Örneğin Hakkari’de 3 milletvekili çıkarır. Seçimenin yüzde 90’ı HDP’ye oy verir. Bu dönem yine HDP 3 milletvekili çıkaracak oy alır ancak barajı aşamazsa bunların yerine AKP adaylarının meclise gitmesini Hakkari halkı kabul etmez. Ben de kabul etmem. Aynı şekilde; Diyarakır’daki, Şırnak’taki seçmen de kabul etmez. Demokratik her türlü tepkisini ortaya koyabilir.

Hükümeti erken seçime zorlar. Dolayısı ile Türkiye yeni kriz yaşar, hemen ardından erken seçim alır. Biz o durumda demokratik mücadelemizi, siyasetimizi, muhalefet çalışmasını parlamento dışında yaparız. HDP kadar halkın içinde olan bir parti yoktur. Dışarıdan demokratik mücadelesini, siyasetini yapar halkın yanında yer alır.”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23