• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bunlar kurdele değil yol kesmeyi bilirler

Yeniakit Publisher
2015-05-28 07:56:00 - 2015-05-27 22:26:41
Bunlar kurdele değil yol kesmeyi bilirler

HDP’lilerin, ‘Selahattin Eyyubi Havalimanı’nın açılışında biz de olmalıydık’ çıkışına cevap veren Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, havaalanının yapımının çıkarılan engellemeler sebebi ile 2 yıl geciktiğini hatırlatarak, “Bunlar kurdele kesmekten çok, yol kesmeyi biliyorlar” dedi.

ANKARA - TRT Haber’de katıldığı programda soruları cevaplayan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, gündemdeki konulara ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İhanet çetesi paralel yapı ile terör örgütü KCK’nın seçimler öncesi işbirliğine gittiğini ifade eden Akdoğan, “Sürekli saldıran bu ikili alternatif bir yapı kurmaya çalışıyor” dedi.

TERÖR ÖRGÜTLERİ SİYASETİN İÇİNDE

Bir takım çevrelerin HDP’nin barajı geçmesi ve AK Parti’nin zaafa uğratılması için çalıştığını belirten Akdoğan, “Asıl tehlike şudur: HDP’yi parlatıyorlar, ilk defa siyaset kurumu bu kadar şantaja açık hale geldi, terör örgütleri ilk defa bu kadar işin içine girdiler, partinin genel başkan yardımcısı DHKP-C’ye teşekkür ediyor, bir tanesi çıkıp PKK’yı övüyor. Böyle bir yapının güç kazanması siyaseti, demokrasiyi zehirler. PKK da ‘Ortalık karışsın, bir kriz çıksın, benim zaten silahlı gücüm var, barajı geçeceğim için de siyasi gücüm de olacak, o zaman ben bu kaos ortamında özerklik de ilan ederim, kanton da ilan ederim. Çözüm Süreci biter, ben kendi örgütsel hedeflerimle özerklik ilan ederek gerçekleştirebilirim’ şeklinde kafasının içinde düşünce var” dedi.

HDP’DEN ÇAĞRI DUYMADIK

Hakkari Yüksekova’daki Selahaddin Eyyubi Havaalanı’nın açılışını eleştirerek, “Orada biz de olmalıydık” diyen HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’a da cevap veren Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, “O havaalanının yapılmasına her türlü engel çıkardılar. Bunlar kurdele kesmekten çok, yol kesmeyi biliyorlar. O havaalanı neden gecikti? Terör örgütü engelleme yaptı diye gecikti. Niye bir defa çağrı yapmadı? ‘Ey Kandil, sen neden millete gidecek hizmetleri engelliyorsun? Niye yol kesiyorsun? Bu oradaki Kürtlere haksızlıktır, orada yaşayan insanlara saygısızlıktır’. Bu cümleyi bir kere kursaydı, ona hakkı olurdu” dedi.

Vesayetçi, yarım yamalak olan sistemi değiştirdiklerini de belirten Ardoğan, “Türkiye’nin o büyük hedeflerine ulaşabilmesi için hem anayasa yani mevzuatı, hem sistemi değiştirmek gerekiyor. Siyasi Partiler Kanunu’ndan Seçim Kanunu’na kadar, bütün bu seçim sistemine kadar her şeyi değiştirmemiz gerekiyor ki ona göre daha büyük hedeflere Türkiye yol alabilsin. Bu bir ihtiyaçtır. Yoksa bununla ilgili çok spekülasyonlar, polemikler, tartışmalar olur ve Türkiye çok yıpranır” diye konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23