• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bunun adı alçaklık

Yeniakit Publisher
2015-04-02 08:12:00 - 2015-04-02 13:17:08
Bunun adı alçaklık

Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın DHKP-C’li teröristler tarafından rehin alınarak katledilmesini sempatik göstermeye çalışan gezi medyasının önde gelen tetikçileri, yine korkunç paylaşımlarda bulundu. DHKP-C’li teröristlerin propaganda amaçlı fotoğrafını yayınlayan, Doğan Grubu’na ait yayın organları ile Paralel Yapıya yakınlığıyla bilinen yayın organları Kiraz’ın cenaze törenine alınmadı.

MUSTAFA DURMAZ / İSTANBUL - Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde meydana gelen rehine olayı, yapılan operasyon ve savcı Kiraz’ın şehit olması Türkiye’yi derinden üzdü. Ancak ülkeyi kaosa sürüklemeye çalışan bazı kesimlerin bu olayı çirkin şekilde kullandığı görüldü. Paralel yapıya yakınlığıyla bilinen gazeteciler başta olmak üzere, bazı siyasetçiler ve sosyal medya trolleri dört bir koldan Türkiye’yi sarsan söz konusu acıdan bile nemalanmaya çalıştı.

Çağlayan’daki terör eylemine paralel gazetecilerden destek gecikmedi. Nazlı Ilıcak, Asım Yıldırım, Önder Aytaç gibi isimlerin attığı tweetler pes dedirtti.

DHKP-C’YE TOZ KONDURMADILAR

Daha önce Peygamberimize hakaret eden Charlie Hebdo dergisine destek veren ve Gezi’yi destekleyen gazeteci Ceyda Karan, adliyedeki teröristlerin “IŞİD militanı olsalar öldürülmeyeceğini” hatta “kıllarına bile zarar gelmeyeceğini” savunan bir paylaşımda bulundu.  

“Berkin böyle öldürülmeseydi, sonra da en azından etkin soruşturma yapılsa, zanlılar adaletten kaçırılmasaydı, bugünü böyle yaşamayacaktık” diyen gazeteci Banu Güven de attığı twitle tepkilerin odağı oldu. Akademisyen Koray Çalışkan’ın Savcı’nın rehin alınmasını meşrulaştıran paylaşımı ise tepkiye sebep oldu. Çalışkan, “14 yaşında #BerkinElvan’ı öldüren polisi 13 aydır bulamayan hukuk sistemi aslen adaleti rehin almıştır” şeklinde paylaşımda bulundu.

DERS ÇIKARILMASINI İSTEDİ!

CNNTürk, dün gece 01.00 bültenine kadar DHKP-C’li teröristlerine haberlerinde ‘eylemci’ olarak yer verirken yine aynı kanalda program yapan Mirgün Cabas twitter hesabından, savcının başına silah dayanmış terör eylemini değil de Berkin Elvan’ın ölümü üzerine yapılan yorumları eleştirdi. Cabas “Bu eylem nasıl biterse bitsin çıkarılacak tek ders var: çocukları vurmayın, annelerini yuhalatmayın” yazdı. Cabas’ın yorumuna çok sayıda tepki twiti geldi.
Öte yandan; terör eylemine destek veren twiti ile tepki toplayan CNNTürk programcısı Mirgün Cabas için de imza kampanyası başlatıldı. “Teröristleri destekleyen Mirgün Cabas’a tepkinizi gösterin” başlığı ile change.org’da açılan imza sayfasına çok sayıda kişi tepki içeren mesajlarını bıraktı.

TERÖRİSTLERE “KULAK VERİN” ÇAĞRISI

Oyuncu Barış Atay ise savcıyı makamında şehit eden teröristlere operasyon yapılmasını eleştirerek, teröristlerin taleplerinin karşılanmamasına tepki gösterdi. Gazeteci Fehim Taştekin de “yaşatmak değil de öldürmek, en iyi bildikleri bu!” paylaşımı ile teröristlere destek verdi. Twitter’da, “Bu devlet IŞİD ile aylarca pazarlık ederek bir sürü şey verdi, kendi savcısını kurtarmak için 3 katilin ismini vermedi” şeklindeki bir paylaşımı RT eden Hürriyet yazarı Melis Alphan ise, DHKP-C’li teröristlerin taleplerinin yerine getirilmemesini eleştirdi.

HÜSEYİN AYGÜN NERDEYSE AĞLAYACAKTI

Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit olmasıyla sonuçlanan rehine kriziyle ilgili, CHP’li vekil Hüseyin Aygün teröristleri savunan utanç verici bir tweeti attı. Aygün “Berkin’in öldürülmesi emrini kim verdiyse, Çağlayan’a müdahale emrini o vermiştir. Kan sızıyor ellerinden, kollarından, paslı dişlerinden...” diyerek teröristlerin peşinden adeta ağladı.

CUMHURİYET DE “TERÖRİST” DİYEMEDİ

Can Dündar’ın yayın yönetmeni olduğu Cumhuriyet gazetesi, savcıyı öldüren teröristleri iyi çocuklar gibi gösterdi. Cumhuriyet, savcının teröristlerce öldürülmesine yönelik haberle ilgili girilen detayların hiçbirinde DHKP-C’lilere terörist diyemedi. Haberin hemen her aşamasında terörist yerine eylemci kelimesi kullanıldı.

Öte yandan; Cumhuriyet’in muhabirlerinden Ahmet Şık’ın savcıyı katleden teröristlerle yaptığı görüşmesi gazetede geniş bir şekilde kullanılması büyük tepki çekti.

İMC Televizyonu da rehine krizi yaşadığımız sırada teröristlerle telefon bağlantısı yapmıştı. İMC TV, bu krizi “Eylemciler, taleplerini anlattı” başlığıyla duyurmuştu.

PARALELCİLER YİNE SAHNEDE!

Paralel Yapı’nın yayın kurumu Samanyolu Televizyonu’nun haber spikeri Asım Yıldırım, savcının rehin alındığı saatlerde DHKP-C’ye yakınlığıyla bilinen Halkın Sesi TV twitter adresinden yapılan duyuruyu RT etmesi tepkiyle karşılandı. STV spikeri Yıldırım’ın RT ettiği twitte, “DHKP-C savaşçıları Berkin Elvan’ın hesabını sormak için şu anda Çağlayan Adliyesi’nde, eylemde” denildi. Yıldırım tepkiler üzerine paylaşımını geri çekti.

Sosyal medya paylaşımlarında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan Önder Aytaç’ın sosyal medya hesabından paylaştığı; “Önemli: Not edin bunu bir kenara; Her elektrik gece kesildiğinde & elektrik yokken öldürülen herkesten katil iktidar sorumludur” tweetinin ardından Çağlayan Adliyesi’nde Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın rehin alınarak katledilmesi, tüm dikkatleri Aytaç üzerine çekti.

İŞTE O MEDYA GRUPLARI

Başbakanlığın aldığı karara göre DHKP-C’li teröristlerin propaganda amaçlı fotoğrafını yayınlayan, Doğan Grubu’na ait yayın organları (Hürriyet, Radikal, Posta, CNN Türk, Kanal D) İMC TV, Samanyolu TV, Bugün TV, Zaman, Bugün, Millet, Taraf, Sözcü, Ortadoğu, Yeniçağ, Cumhuriyet ve Birgün gazeteleri gibi basın organları cenaze törenine alınmadı.

KILIÇDAROĞLU’NDAN AKIL ALMAZ PAYLAŞIMLAR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çağlayan Adliyesi’ndeki terör eyleminde hükümetin parmağı olduğunu öne sürdü. Kılıçdaroğlu, resmi Twitter hesabı üzerinden attığı tweetlerde akıl almaz iddialarda bulundu. Kılıçdaroğlu, “Ülke güvenliğini ve bütünlüğünü sağlamak görev tanımınızda var mıdır? Hükümetin kesinti sonrası ‘Terör saldırısı olabilir’ açıklaması, rehin alma olayında parmağı olduğunun göstergesi midir? Adliyenin var olan jeneratörü devredeyse, bu malzemelerin içeri sokulmasında kimler yardım etmiştir? Bu malzemelerin adliyeye sokulmasında yaşanan elektrik kesintisi etkili mi olmuştur? Yoksa elektrik bu iş için kasıtlı mı kesilmiştir? Bayrak, flama, silah, plastik kelepçe gibi eylem araçları ile adliyeye nasıl girildi?” dedi.

KILIÇDAROĞLU, DHKP/C TUTUKLAMALARINA KARŞI ÇIKMIŞTI

Kılıçdaroğlu, Çağlayan Adliyesi’nde savcı rehin alan avukatın da üye olduğu Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Başkanı’nın bulunduğu avukatların DHKP/C operasyonları kapsamında tutuklanmasına çok sert tepki göstermişti.

Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23