• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çalışlar'dan Bahçeli'ye 'ucube' cevabı

Yeniakit Publisher
2015-08-03 17:45:00 -
Çalışlar'dan Bahçeli'ye 'ucube' cevabı

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 'ucube' dediği akil adamlar toplantısına katılan isimlerden Oral Çalışlar bugünkü yazısında yanıt verdi.

Geçtiğimiz cumartesi günü İstanbul'da toplanan 10 akil adamın 'barış' çağrısı MHP lideri Devlet Bahçeli'yi kızdırmıştı.
Bahçeli, twitter hesabından açıklama yaparak "Kalbi vatan için çarpmayan, vicdanı bu ülkenin geleceğine hizmet etmeyen satılık kalem ve düşünce sefilleriyle ortak bir istikbalimiz olamaz" sözleriyle ağır bir şekilde eleştirmişti.

'Akılsız' ve 'bir avuç ucube' diye niteleyen Bahçeli'ye o toplantıya katılan isimlerden Oral Çalışlar, "Şimdi de "ucube" olduk" başlıklı yazısında cevap verdi.
Bahçeli'nin benzetmelerinin öfkeye ve tehdide dönüşebildiğini belirten Çalışlar, Bahçeli'nin daha önce kendileri için yaptığı "12 kötü adam", "63 akılsız" ve "Ucube" benzetmesini hatırlattı. Çatışma ortamının bir an önce son sona ermesi gerektiğini bir kez daha tekrarlayan Oral Çalışlar, yazısında önlerindeki iki yolu açıkladı ve Bahçeli'ye seslendi:

SONUNA KADAR SAVAŞ YA DA SAVAŞSIZ ÇÖZÜM

"İki yol var: Sonuna kadar savaş, ya da savaşsız çözüm. "Sonuna kadar savaş" yöntemi denendi, 50 bin insanımızın ölümüyle sonuçlandı. Netice de alınamadı… Çözüm süreciyle ölümlerin olmadığı bir dönemden geçtik.
Tabii, 30 yıllık bir çatışmanın, kolayca barışa yönelmeyeceğini, inişler çıkışlar olacağını; bu yönde gayret gösteren insanlar da dahil olmak üzere, hemen hepimiz görebiliyorduk, görebiliyoruz.

NEDEN SAVAŞIN DEVAMINDAN YANA?
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Kötü bir dönemden geçiyoruz. Çözümü silahlarda arayanlar, öne çıktılar. Bahçeli şöyle diyor:
"Şu pişkinliğe bakın; derhal silahlar susmalıymış, mutlak çatışmasızlık olmalı, taraflar arasında diyalog kurulmalıymış."
Bahçeli, "ucube" edebiyatı yapacağına, neden savaşın devamından yana olduğunu açıklamasını bekliyoruz.

Varsa başka bir bildiği söylesin."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23