• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cam filmi nasıl sökülür?

Yeniakit Publisher
2017-11-06 14:55:00 -
Cam filmi nasıl sökülür?

Yüksek cezası gibi yaptırılması da pahalı olan cam filmlerini sürücüler kendileri sökmek için araştırmaya başladılar bile. Peki cam filmi nasıl sökülür?

Cam filmi nasıl sökülür sorusu yeni gelen yasak ile birlikte en çok sorulan sorulardan biri. Arabalarda cam filmi ile yakalanırsanız cezasının yüksekliği gibi, cam filmlerini araçtan söktürmek de pahalı. Bu yüzden sürücüler cam filmleri sökmek için çeşitli yöntem araştırmalarına başladılar bile. Peki cam filmi nasıl sökülür? İşte cevabı:

Cam filmi sökmek için tırnaklarınızı ya da falçata kullanın

Cam filmin kenarlarından başlayarak tırnaklarınız ya da falçata yardımıyla kaldırın. Eğer film yapışkanı çok güçlü değilse çabucak kalkacaktır. Ancak camdan sökerken iz kalmaması için dikkat etmenizde fayda var.

Eğer cam filmi yapışkanı çok güçlüyse tırnaklarınızla kaldırma girişiminiz başarısız olacaktır. Bu yüzden filmlere ısı vermek gerekebilir. Bunun için bir fön makinesi kullanabilirsiniz. Isınan cam filmleri kolaylıkla çıkacaktır.

Arka camlardaki filmler nasıl sökülür?

Arka camlardaki filmler sökülürken rezistansa zarar verebilir.  Dolayısıyla arka camlardaki filmleri sökerken daha dikkatli olmak gerekir.

Arka camlardaki filmleri sökmek için gereken malzemeler: siyah çöp poşeti, makas, amonyaklı su

Arka camları silin ve siyah bir çöp torbası ile tek kat olacak şekilde dışarıdan camları kaplayın. İçeriden de camın altına yine tek kat siyah poşet serin.  Ardından sprey ile cam üzerindeki filmin her tarafına 1/3 oranında amonyak içeren su sıkın ve alta serilen poşeti cama yapıştırarak en az 3 saat kurumasını bekleyin.  Böylece filmler hem ısınacak hem de yumuşayacağı için rezistansa zarar vermeden kolaylıkla sökülebilecekler.  

İnatçı filmleri sökmek için: Buhar makinesi

Filmleri falçata ile kenarlardan kaldırarak film ve cam arasına sıcak buhar uygulanması filmin sökülmesini kolaylaştıran diğer bir yöntemdir.

Filmleri söktükten sonra camları sabunlu su ile silmeyi unutmayın.
Camda kalan yapışkanlar için kredi kartınızı kullanabilirsiniz. Lekeler yine de çıkmıyorsa çok dikkatli bir şekilde jiletle de kazıyabilirsiniz.

Bütün işlemleri yaparken araca su sızmaması için önlem almalısınız.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23