• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çanakkale Savaşı'nın mermi kovanları Türkiye'ye iade edildi

Yeniakit Publisher
2017-04-21 14:29:00 -
Çanakkale Savaşı'nın mermi kovanları Türkiye'ye iade edildi

Gelibolu'dan münferit şekilde Avustralya'ya getirilen mermi kovanlarının Türkiye'ye iadesi için Türkiye'nin Canberra Büyükelçiliğinde devir teslim töreni düzenlendi. Avustralyalı yetkililer, Çanakkale Savaşı'nda kullanılan ve daha sonra ülkeye getirilen boş mermi kovanlarını Türkiye'nin Canberra Büyükelçiliğine teslim etti.

Avustralyalı yetkililer, Çanakkale Savaşı'nda kullanılan ve daha sonra ülkeye getirilen boş mermi kovanlarını Türkiye'nin Canberra Büyükelçiliğine teslim etti.

Gelibolu'dan münferit şekilde Avustralya'ya getirilen mermi kovanlarının Türkiye'ye iadesi için Türkiye'nin Canberra Büyükelçiliğinde devir teslim töreni düzenlendi.

Kovanları Büyükelçi teslim aldı

Büyükelçilik yerleşkesinde yapılan törende, Avustralyalı askeri ve sivil yetkililer, Çanakkale Savaşı'nda Türk askerlerinin silahlarından çıkan 36, Anzak askerlerinin silahlarından çıkan 3 boş mermi kovanını Büyükelçi Vakur Gökdenizler'e teslim etti. Büyükelçi Gökdenizler, Avustralya makamlarına dostane tavırları nedeniyle teşekkürlerini iletti.

Gökdenizler, yaptığı açıklamada, Anzak askerlerinin Çanakkale'ye çıktığı 25 Nisan öncesi yapılan teslimin anlamlı olduğunu belirterek, "Avustralya makamları örnek bir davranış sergileyerek dostluklarını gösterdi" diye konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Büyükelçi Gökdenizler, teslim alınan mermi kovanlarının Türkiye'ye gönderileceğini bildirdi.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23