• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çatı'da çökenler Bank Asya'da birleşti

Yeniakit Publisher
2014-09-18 14:30:00 -
Çatı'da çökenler Bank Asya'da birleşti

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden hezimetle çıkan Fetullah Gülen,CHP, MHP ve Doğan koalisyonu şimdi de Bank Asya için sahneye çıktı.Doğan medyası haberle Paralel Bank'ı savunurken, CHP Başbakan'ı mektupla tehdit etti. MHP ise sırada bekliyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde siyaseten hezimete uğrayan 'çatı' Bank Asya'da yeniden ortaya çıktı. CHP, MHP ve Doğan Grubu paralel yapının bankasını canhıraş bir şekilde savunmaya geçti. Aydın Doğan'ın gazeteleri tam sayfa haberler yaparak Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nu etkilemeye çalışıyor. Haberlerde, Bank Asya'ya yapılacak herhangi bir müdahalede tüm bankacılık sektörünün etkileneceği belirtilerek piyasayı bozucu etki yaratılmaya çalışılıyor. 

TEHDİT EDİYOR 

Partisi içinde siyasi konularda geç muhalefet yaptığı eleştirilerine maruz kalan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da konu Bank Asya olunca 'jet' hızıyla topa girdi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'na mektup yazan Kılıçdaroğlu'nun üslubu ise dikkat çekici. Hükümete "Sizi peşinen uyarıyorum" diyen Kılıçdaroğlu, "Suç işliyorsunuz" diyerek tehditler savuruyor. Paralel yapının yayın organlarının 'Twitter'dan yaptıkları banka karalama operasyonlarına ses çıkarmayan Kılıçdaroğlu'nun mektubunun Doğan Grubu medyasındaki haberlerle birebir örtüşmesi de Bank Asya konusunda oluşturulan 'çatı'yı doğruluyor. 

YAVRU MUHALEFET DE DEVREDE

Yavru muhalefetin milletvekilleri de Bank Asya'ya sahip çıkma konusunda sıraya girdi. Erkan Akçay, Kemalettin Yılmaz ve Lütfü Türkkan art arda açıklamalar yaptı. Tıpkı Kılıçdaroğlu gibi "Bank Asya giderse ekonomi bozulur" diyorlar.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

BANKANIN KADER GÜNÜ

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) borsada dibe vuran bankanın geleceğine ilişkin nihai kararı bugün yapacağı toplantıda verecek. Bankalar Kanunu'nun "kısıtlayıcı önlemler" içeren 70'inci maddesi kapsamında bulunan bankanın son 10 gündür yükümlülüklerini yerine getirip getirmediği murakıp raporları ışığında değerlendirilecek. BDDK, müşteriler özelinde dolara bağlı spekülasyon hazırlığı, sermaye yeterlilik rasyosunu yüksek göstermek amacıyla mevduat çıkışının gizlendiği iddialarını değerlendirecek.

HİSSE ÜST ÜSTE ALTI SEANS TABAN YAPTI

Borsadaki işlem sırası pazartesi günü açılan Bank Asya'nın hisselerindeki çöküş dün de devam etti. Bank Asya hisseleri dün günü yüzde 20'lik kayıpla 0.64 liradan tamamladı. Hissede üç işlem gününde yani altı seansta yaşanan kayıp yüzde 48.4'e ulaştı. Hissedeki düşüşle birlikte bankanın piyasa değeri de 540 milyon lira azalarak 1 milyar 116 milyon liradan, 576 milyona geriledi. Piyasa değeri Mayıs 2006'daki halka arz değerinin yarısına gerileyen Bank Asya hisselerinde 16 Aralık 2013'ten bu yana yaşanan kayıp yüzde 68'e ulaştı. Bu dönemde bankanın piyasa değerindeki düşüş 1.2 milyar lirayı geçti. Dünkü işlemlerde Asya Yatırım Menkul Değerler 3.2 milyon adet alım, Bizim Menkul Değerler de 800 bin adet alım gerçekleştirdi. Paralel yapının telkinleri düşüşü durduramayınca, borsadaki yatırımcıların üç günlük zararı 292 milyon liraya ulaştı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23