• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'Cem Yılmaz gibi ünlüleri kullanıyorlar'

Yeniakit Publisher
2015-05-05 23:09:00 -
'Cem Yılmaz gibi ünlüleri kullanıyorlar'

’Prof. Dr. Orhan Kural, Cem Yılmaz'ın filmindeki sahneleri eleştirdi.

Orhan Kural, yaptığı açıklamada, ‘Pek Yakında’ filminin gençleri uyuşturucu maddelere özendirdiğini iddia etti. Film ile alakalı Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na dilekçeyle başvurduğunu belirten Kural, “Savcılık şikâyetimi dava açmaya gerek olmadığı gerekçesiyle reddetti” dedi. Bağımlılığa Hayır Derneği Başkanı ve İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural, öğrencileri ile birlikte TTK ve özel bir şirkete ait Kömür ocağında inceleme yapmak için geldikleri Bartın’ın Amasra ilçesinde yaptığı açıklamada, “Savcılık bugün kararı açıklamış şaşkına döndüm, çok üzüldüm 4 aydır takip ediyordum.

Cem Yılmaz sinema filmlerinde büyük sponsorluk anlaşması yapmaktadır. Başta gazlı içeceklerle anlaşması var gazlı içeceklerin ne kadar zararlı olduğunu hepimiz biliyoruz. Son filmi ile ilgili savcılığa iki bilirkişi raporu sundum. Bu iki bilirkişi de sinema filminde kasti sigara içildiğini amacın çocukları sigaraya alıştırmak olduğunu belirttiler. Savcılığa giden Cem Yılmaz ise 'Bu hayatın içinden' diye ifade vermiş” şeklinde konuştu.

“CEM YILMAZ İLE SONUNA KADAR UĞRAŞACAĞIM”

Sponsorluk anlaşmaları çerçevesinde gençlere bu kötü alışkanlıkları ulaştırmanın hiçbir anlamının olmadığını vurgulayan Bağımlılığa Hayır Derneği Başkanı Orhan Kural, “Kendi çocuğu da aynı duruma düşse çok mu sevinecek. Çocukları sigaraya, içkiye değişik uyuşturuculara alıştırmak bir marifet midir? Kendisinin vicdanı ne kadar rahat bilemiyorum. Savcılığa kaç kere müracaat ettim Cem Yılmaz’ın ifadesini aldı şaşırdım kaldım devamlı bir oyalama politikası içindeydi. Bugün bu haberi öğrenince şok oldum. Avukatlarımla görüştüm peşini bırakmayacağız. Cem Yılmaz ifadesinde “Diğer filmlerde de böyle şeyler var” demiş. Bilirkişiye şunu sormak istiyorum. Bir yerde hırsızlık meth ediliyorsa diğer insanlara da hırsızlık yapın mı diyeceğiz. Cem Yılmaz ile sonuna kadar uğraşacağım bu karar, bütün reklamcılara bütün filmcilere bütün dizicilere gidin sigara firmalarından gizli sponsorluk alın filmlerde bol bol için, filminizi bedavaya getirin demektir” dedi.

“CEM YILMAZ GİBİ ÜNLÜLERİ KULLANIYORLAR”
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Bu tarz olayların kliplerde de yaşandığını dile getiren Prof. Dr. Orhan Kural, “Bunu yıllardır yaşıyoruz. Bunun yüzlerce örneği var çok iyi paralar veriyorlar. Bir sigara paketinin maliyeti 35 kuruştur. Satışı ise 10 TL. devlet bir pay alıyor buna rağmen şirketler çok büyük kar elde ediyorlar. Sigara firmalarının reklam yapmaları yasak. Ne yapıyorlar Cem Yılmaz gibi ünlüleri kullanıyorlar. Dünya’da bunun örnekleri var dünyaca ünlü birçok ismi kullandılar. Çocukların uyuşturucu ve sigaraya başlamalarının iki sebebi var. Özenti, merak çocuklara yaptığımız anketlerde bazı kişileri örnek alarak başlıyorlar yada iç bir sigara nefesin açılsın diyen bir arkadaşı aracılığı ile sigara ile tanışıyorlar. Sedat Peker’e buradan teşekkür ediyorum geçtiğimiz günlerde bir toplantıya geldi. Uyuşturucu ile mücadele ediyor. Onun sponsorluğu altında çalışmalar yapılıyor. Sedat Peker sağolsun bunu yaparken Cem Yılmaz tam tersine bunun savunmasını yapıyor.

CEM YILMAZ ŞİMDİ YENİ BİR FİLM YAPIYOR

Savcılıktan onun önünü açtılar dediler ki git bir daha sigara şirketlerinden para al, gazlı içecek firmalarından para al milyonlarca doların olsun” ne yapacak bu kadar parayı vicdanı rahat olmadıktan sonra. Filminde sebepli sebepsiz sigara kullanıyor. Bir filmin bir yerinde sigara olur bu rol icabıdır anlaşılır. Burada inanılmaz derecede her fırsatta herkesin eline sigara vermişler. Bu tamamen gençlere tuzaktır. Verilen karara pazartesi günü itiraz edeceğim bu tür sanatçıları ellerinde sigara ile gezen jaguarlardan inmeyen 10 -15 tavşanı canlı canlı öldürüp üzerine yeleğini giyerek etrafta sırıtan sanatçıları ben karşımda görmek istemiyorum” dedi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23