• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cenazede Beyoğlu Belediye Başkanı'na tepki

Yeniakit Publisher
2014-09-30 19:39:00 - 2014-09-30 19:43:09
Cenazede Beyoğlu Belediye Başkanı'na tepki

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun 85 yaşında hayatını kaybeden kayınpederi Salih Yüksel için Kasımpaşa Kebir Camii’nde düzenlenen cenaze töreninde bir kişi Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’a “Yuvamı yıktın, sen de bu tabutta yatacaksın” diyerek tepki gösterdi. O şahsın evinin mahkeme kararıyla tahliye edildiği, kendisine 1 milyon lira ödeme yapıldığı ve evinin tahliyesi sırasında kaçak içki deposu olarak kullanıldığı ortaya çıktı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun kayınpederi Hacı Salih Yüksel’in cenaze namazı Kasımpaşa Camii’nde kılındı. Buradaki cenaze namazına Bakan Eroğlu ve eşi, eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Beyoğlu Belediye Başkan Ahmet Misbah Demircan katıldı.

'SEN DE BU TABUTA GİRECEKSİN'

Cenaze namazı bittiği sırada kalabalığın arasından bir kişi Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’a tepki gösterdi. Beyoğlu’nda oturduğu öğrenilen Hasan Özdoğan, cenazede Demircan’a yönelik olarak, “Benim yuvamı yıktın! Burası yeri. Sen de bu tabuta gireceksin” şeklinde ifadeler kullandı. Araya namaza katılan diğer vatandaşlar girdi. Şahıs daha sonra kalabalığın arasından uzaklaştı.

KAÇAK İÇKİ DEPOSU OLARAK KULLANILMIŞ

Beyoğlu Belediyesi tarafından yapılan incelemede Tarlabaşı Kentsel Yenileme Projesi içinde yer alan Çukur Mahallesi Karakurum Sokak 8 numarada bulunan 3 katlı binanın yüzde 50 hissesinin Hüseyin Önal ve Ali Topçu'ya ait olduğu ve 07.01.2013 tarihinde belediye ile anlaşma sağladıkları belirlendi.

Kalan yüzde 50 hissenin 9'da 1'ine sahip olan Hüseyin Özdoğan'ın ise mahkemeye başvurduğu, 3'üncü Asliye Hukuk Mahkemesinin Özdoğan ve diğer hissedarlara binanın yüzde 50 hissesi karşılığında 1 milyon 25 bin 571 lira ödenmesine karar verildiği ifade edildi. Özdoğan'ın, diğer mülk sahipleri çıkmasına rağmen binada kalmaya devam ettiği belirlendi.

Bunun üzerine polis ve zabıta ekipleri binayı boşaltmak için 03 Eylül 2014 tarihinde harekete geçti. Yapılan kontrollerde, sözkonusu binada Hasan Özdoğan'a ait bir sahte içki deposu bulunduğu tespit edildi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'a “Yuvamı yıktı, beni sokağa attı, soğukta yatıyorum” diyen Özdoğan'ın yıkılan yuvasının bir sahte içki deposu olduğu görüldü. Sahte içkilere el koyan polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23