• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

‘CHP, halkın değil seçkin azınlığın sesi’

Yeniakit Publisher
2014-08-31 08:16:00 - 2014-08-30 22:39:24
‘CHP, halkın değil seçkin azınlığın sesi’

Gazeteci-Yazar Ekrem Okutan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yemini öncesi Meclis sıralarını terk etmeleri ile ilgili olarak; “Halk tarafından seçilen bir cumhurbaşkanını protesto ediyorlar. İçinde halk ibaresi olan bir parti var ama halk adına yaptıkları bir şey yok.

MUHAMMED EMİN / İSTANBUL - Gazeteci-Yazar Ekrem Okutan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yemini öncesi Meclis sıralarını terk etmeleri ile ilgili olarak;  “Halk tarafından seçilen bir cumhurbaşkanını protesto ediyorlar. İçinde halk ibaresi olan bir parti var ama halk adına yaptıkları bir şey yok. CHP kendini devletin sahibi gibi görüyor. Halkı göremiyor. Görmek istemiyor. Bırakın görmeyi halkın hep karşısında yer alıyor. Sadece seçkin azınlığın sesi olmaya çalışıyor” dedi.

CHP’nin kuyruk acısının 1950’lerde başladığını, bu tarihin de tek başına iktidar olamamanın başlangıcı olduğuna vurgu yapan Ekrem Okutan, “Merhum Adnan Menderes için de aynı şeyleri yaptılar. Başarılı bir iktidarı asker kökenli bürokratik egemen güçler ve asker desteği ile alaşağı ettiler. Güce yaslanma ve medet umma o tarihten bu yana hep süregelmiştir. Şimdi Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan yaslandıkları o gücü ellerinden alana kadar. Sıkıntıları bu. Ülkede kaos çıkarmak, krize meydan vermek için her şeyi yaparlar” diye konuştu.

CHP GEN’İ İLE OYNANMIŞ BİR PARTİ

Yeni Türkiye’de CHP’nin yer almak istememesinin birçok nedeni olduğunu, tarihi sürece bakıp bunun kolayca anlaşılacağını ifade eden Okutan ‘CHP’nin sağlam bir gen yapısı var. Bu yapıyı değiştirmek kolay değil. Ancak, yapı üzerinde çalışma yürütülüyor. Bu da dış güçlerin baskısıyla yapılıyor. Gen’i ile oynanmış bir parti hoş ne kadar sahici olur o da ayrı bir tartışma konusudur. CHP’nin dönüşümü suni’dir. ” dedi.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23