• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

CHP milletin başına bela

Yeniakit Publisher
2014-08-30 08:00:00 - 2014-08-29 22:39:54
CHP milletin başına bela

Meclis’teki yemin töreni öncesi TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e kitapçık fırlatan CHP’lilere tepkiler sürüyor.. BBP eski Genel Başkanı Yalçın Topçu, “CHP millete kabadayılık yapıyor. Bunlar milletin başına bela” derken, yazar Muhsin Kızılkaya, “Sezer anayasayı fırlattığında memleketi batırmıştı, CHP ise kendini batırdı” dedi. Siyasetçilerden ve STK’lardan da CHP çirkefliğine tepki yağdı.


Erdoğan’ın Köşk’e çıkmasını hazmedemeyen CHP’nin ‘kitapçık fırlatma’ küstahlığına tepki gösteren BBP eski Genel Başkanı Yalçın Topçu, “TBMM’de CHP bir kez daha milletin iradesine kabadayılık yapmıştır. Bu CHP milletin başına bela gibi davranmaktadır. CHP’nin itibarına Kılıçdaroğlu eliyle millet nezdinde derin bir çizik atılmıştır. Millet bunu affetmeyecektir” dedi.

“MEMLEKET AŞIKLARI GURUR DUYMALI”

İmam Hatip kökenli Erdoğan’ın Köşk’e çıkmasının, Ahmet Davutoğlu’nun da Başbakanlık koltuğuna oturmasının anlamlı olduğunun altını çizen Topçu, “Düne kadar ötekileştirilip, çeşitli bariyerlerle dışarıda tutulmaya çalışılan, devlet kapıları yüzüne kapatılan Anadolu’nun öz evlatları, kendimizden, içimizden birileri olarak gördüğümüz ruh kardeşlerimiz çok şükür bugün devleti gayet güzel bir şekilde yönetiyorlar. Cumhurbaşkanımız bir gemi kaptanının, müstakbel Başbakanımız ise bir kunduracının oğludur. Bu ülkemiz açısından sessiz bir demokrasi devrimidir.” dedi.

“TARİH SANDUKASINDAN ÇIKARILDI”

Ahmet Davutoğlu’nun yeni Türkiye açısından çok önemli bir kazanım olacağını ifade eden Yalçın Topçu, “Milli davalarımız, medeniyet mirasımız, Ahmet Davutoğlu ve Sayın Erdoğan sayesinde tarih sandukasından çıkarılmış, reel siyasetin gündemine getirilerek devletin ve milletin kızıl elması olmuştur. Sayın Davutoğlu ve Sayın Erdoğan’ın uyumlu ve enerjik çalışmaları sayesinde ülkemiz içine atılmaya çalışılan fetret döneminden çıkıp, inşallah yeni fetihler dönemine adım atacaktır” dedi.

Sağlık-Sen üyelerinden CHP’li Altay’a “maden suyu”

GAZİANTEP - Sağlık-Sen Gaziantep Şubesi üyeleri, TBMM Başkanlık Divanı’na Anayasa ve İçtüzük kitapçığını fırlatan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’a maden suyu göndererek, kınadı.

Sağlık-Sen Gaziantep Şubesi Başkanı Mehmet Ali Arayıcı, PTT Çarşı Şubesi önünde yaptığı açıklamada, CHP Grup Başkanvekili Altay’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yemin töreni öncesinde, TBMM Başkanlık Divanı’na Anayasa ve İçtüzük kitapçığını fırlatmasını kınadıklarını belirtti.

Bu davranışın, millet idaresine karşı bir hazımsızlık ve tahammülsüzlük olduğunu ifade eden Arayıcı, Türkiye’de ilk kez cumhurbaşkanının halk tarafından seçildiğini hatırlattı.
Türkiye’de yeni bir dönemin başladığını dile getiren Arayıcı, şunları kaydetti:

“Sivilleşmenin, demokratikleşmenin, millet iradesinin egemen olduğu bu dönemi içine sindiremeyen, hazmedemeyenleri kınıyoruz. Hazımsızlık sorunu olduğunu düşündüğümüz Engin Altay’a soda gönderiyoruz. Sağlık çalışanları olarak bu tür hazımsızlıklara maden suyunun iyi geleceğini düşündüğümüz için günde 1 şişe içmesini öneriyoruz.”
Arayıcı ve sendika üyeleri açıklamanın ardından maden suyunun olduğu paketi postaya verdi. 

CHP kendini batırdı

MUHAMMED UZUN / İSTANBUL - Siyasiler ve gazeteciler, CHP’nin Meclis’teki tavrını “nezaketsizlik” olarak değerlendirdi.
l AK Parti Genel Başkan Yardımcısı - Salih Kapusuz: “Daha önceden planlandığı anlaşılan bu. “kitapçık fırlatma” hadisesi, eski Türkiye’nin vesayetçi kafasının ürünüdür.”
l AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik: “CHP Grup Başkan Vekili, bir yandan anayasanın çiğnendiğini iddia ederken, öte yandan anayasa kitapçığını ayaklar altına fırlattı. CHP işte budur.”

l Yazar - Muhsin Kızılkaya: “Sezer anayasayı fırlattığında memleketi batırmıştı. CHP fırlattığında kendini batırdı.”
l AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer: “Anayasa kitabı fırlatıp TBMM’yi terk edenleri halk da terkedecektir.
l CHP Eski PM Üyesi Korkmaz Karaca: “Halkın seçtiği ilk cumhurreisinin yemin töreninde, Cumhuriyet Halk Partisi yok! Halkın olduğu her yerde olmayanı, halk yok eder.”
l Eski Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler: “Burada millet iradesine bir saygısızlık tahammülsüzlük, hazımsızlık söz konusu onun dışa yansıması olarak ben bu davranışı görüyorum. Meclis’teki görüntünün CHP’nin önümüzdeki dönemde de yine gerginlik politikalarının sürdüreceğinin bir işareti olarak değerlendiriyorum.”
l Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı - Melih Gökçek: “CHP’nin yaptığı siyasi nezaketsizliği bu millet tarihi boyunca lanetleyecek.”Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23