• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

“CHP’nin Mehmet Akif’e zulmü hiç mi içini sızlatmıyor”

Yeniakit Publisher
2014-07-30 08:17:00 - 2014-07-30 10:44:05
"CHP’nin Mehmet Akif’e zulmü hiç mi içini sızlatmıyor"

Ekmel Bey’in babasına ve Akif’e zulmeden CHP ile işbirliği yapması tepki çekiyor.

Ekmeleddin İhsanoğlu’nun; İstiklal Marşı’mızı kaleme almış büyük şair Mehmet Âkif Ersoy’u vefat ettiğinde insan yerine koymayan CHP’nin adayı olarak, Mehmet Âkif’e olan yakınlığından ve vefa borcundan söz etmesi “Pes” dedirtti. Mehmet Âkif Ersoy’un kabrini ziyaret edip, mezar başında, “Baba dostum ve hayatımızda önemli hatırası ve siması olan bir insandır.” diyen CHP’nin çatı adayı İhsanoğlu, CHP’nin milli şairimize hem sağlığında hem de vefatında reva gördüğü zulümleri unutmuş görünüyor. CHP, Türkiye’ye İstiklal Marşı’nı hediye eden Âkif’in cenazesine bile ilgi göstermemiş, cenazeye hiçbir CHP’li katılmayarak Âkif’e ne kadar önem verdiklerini göstermişlerdi. Azaklıoğlu Necati Bey Vakfı Başkanı Abdülkadir Sarıkamış konu ile ilgili, “Ben de İhsanoğlu’nun, Âkif’in mezarı başında CHP’nin milli şairimize reva gördüğü zulmü haykırıp adaylıktan çekileceğini ummuştum ama olmadı” sözleri ile tepki gösterdi.

CHP, AKİF’E ZERRE KADAR DEĞER VERMEDİ...

Sarıkamış, İhsanoğlu’nun Âkif’in kabri başındaki konuşmasını hatırlatarak, “Ben de, çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu’nun, kendisini çatı aday yapan CHP’nin, babasının kadim dostu olan Mehmet Âkif Ersoy’a layık gördüğü ölümü ve cenaze merasimini bildiği için, yapılan büyük ayıp ve yanlışlığı Türk halkıyla paylaşacağını, CHP zihniyetinin çirkin tutumunu Akif’in mezarı başında haykıracağını ve adaylıktan çekileceğini düşündüm, ancak yanılmışım. Olmadı Hocam” diye konuştu. Sarıkamış, İhsanoğlu’nun milli şairimiz Mehmet Âkif Ersoy’a zerre kadar değer vermeyen bir partinin dümen suyunda gitmesini ise şu sözlerle eleştirdi: “Ekmel Hocam, CHP döneminde babanızın kadim dostuna yapılanlar hiç mi kalbinizi sızlatmıyor? Hiç mi içinizi burkmuyor? Dolmuşuna bindiğiniz zihniyet ve duruşunuz, babanızın kemiklerini bilmem ancak, Âkif’in kemiklerini sızlatıyordur.”

ÂKİF’İN CENAZESİ AZ KALSIN ORTADA KALACAKTI
ÖNE ÇIKAN VİDEO

CHP’nin Âkif’e layık gördüğü muameleyi hatırlatan Sarıkamış, “Mehmet Âkif Ersoy, 1936 yılında rahmetli olunca, bedeni bir tabutun içine konur, tabut da belediyeye ait bir at arabasının üstüne konur. Tabutun üstünde, bırakın Türk bayrağını, yeşil renkli olan ve üstüne, “Her nefis ölümü tadacaktır” ayeti bulunan örtü bile yoktur. At arabasıyla getirilen tabut, belediye işçisi ve birkaç hamal yardımıyla taşınır ve Beyazıt Camii’nin avlusundaki musalla taşına konur. İstanbul Üniversitesi’nde okuyan dört genç, cami avlusundan geçerken gördükleri cenazenin Âkif’e ait olduğunu öğrendiklerinde haberi bütün İstanbul’a yayarlar. İstanbul Üniversitesi deposundan, bir Türk bayrağı bulunur ve tabutun üstüne örtülür. Öyle bir kalabalık toplanır ki, İstanbul’da o tarihe kadar bu kadar kalabalık bir cenaze merasimi olmamıştır. Merhumun tabutu, ancak parmaklar üzerinde taşınarak, defnedildiği yere kadar götürülür” dedi.

Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23