• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

CHP’nin saygısızlığı milli iradeye

Yeniakit Publisher
2014-09-01 08:13:00 - 2014-09-01 08:05:13
CHP’nin saygısızlığı milli iradeye

Kemal Kılıçdaroğlu’nun 30 Ağustos törenlerinde, halk tarafından seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elini sıkmamasına tepkiler gelmeye devam ediyor.

İBRAHİM ACAR / ANKARA AK Parti Denizli Milletvekili Bilal Uçar, “Orası milletin makamıdır. Bu tavırlar devlet nezaketine aykırı tavırlardır” dedi. AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, “CHP seçmeni “cumhur”u temsil eden o makamdaki kişi hakkında parti yönetimi ile aynı fikirde değil” diye konuştu. AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait de, “O makam Mustafa Kemal’in temsil edildiği bir makam. Atatürkçü geçinen bir partinin mensuplarının hem de Atatürk’ün kurduğu bir partide bunu yapmaları çok büyük terbiyesizliktir” dedi.

“MAKAM, MİLLETİN MAKAMIDIR”

Türkiye’de devlet adamlığının siyasi oluşumdan farklı olduğunu belirten Bilal Uçar, “Kılıçdaroğlu partisinin başına geldiğinden bu yana hiçbir zaman bir lider gibi davranmadı. Sürekli karşısındaki insanlara hakaret eden, iddialı konuşan ama akşamında çark eden birisi... Bunlar seçimlerde Recep Tayyip Erdoğan’ı yenebileceklerini zannettiler. Kılıçdaroğlu, bu süreçte birçok söylemde bulundu. Söylemleriyle sıkılacak bir el bırakmadı aslında. Buna rağmen Cumhurbaşkanımız makamın gereğini ve kendi büyüklüğünü göstererek elini uzattı. Ama o protestonun peşinde… Partisi paramparça, haftaya kongresi var... Meclis’te birileri anayasa fırlatıyor... Kendi ayıbını gizlemek için saldırmaya, devlet ciddiyetine yakışmayacak tavırlar sergilemeye devam ediyor. Cumhurbaşkanını o makama millet getirdi. Kendisi seçim sürecinde “sandığa tıpış tıpış” gideceksiniz diye talimat veriyordu” dedi.

“CHP TABANI, FARKLI DÜŞÜNÜYOR” 

“Halkın Adamı”na yapılanları nezaketsizlik olarak nitelendiren İlknur Denizli de, “Bu sadece 30 Ağustos törenleri için geçerli değil. Meclis’te yaptıkları da nezaketsizlik göstergesidir. Yemin törenine katılmamaları, iç tüzüğün fırlatılması son derece nezaketsiz bir davranışlar. Bu davranışlar CHP’nin genel yapısını ortaya koyuyor. Elini uzatmama, resepsiyona katılmama gibi bir davranışlar nedir? Sonuç itibari ile bunlar halkın seçtiği bir cumhurbaşkanına saygısızlıktır. Kendisini “halk” partisi olarak tanımlayan bir partinin halkın seçtiği cumhurbaşkanına bu şekilde davranması siyasi olgunluktan uzak davranışlar. CHP seçmeni “cumhur”u temsil eden o makamdaki kişi hakkında parti yönetimi ile aynı fikirde değil. Oy vermemiş olabilirler. Ama halkın o makamdaki kişiye ciddi bir saygısı olduğunu, daha ciddi nitelikli bir ilişki kurulması gerektiğine inandıklarını biliyorum” diye konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

“BAŞKOMUTAN’A SAYGISIZLIK”

Kendisini Atatürkçü olarak tanımlayan bir partinin böyle bir davranış içine girmesini Atatürk’e karşı yapılan bir saygısızlık olarak  nitelendiren Sait, ”Orada Recep Tayyip Erdoğan yok orada cumhurbaşkanı var. Yapılan hakaret “cumhur”a karşı yapılmış bir harekettir. Daha da önemlisi Atatürk’e hakarettir. O makam Mustafa Kemal’in temsil edildiği bir makam. Atatürkçü geçinen bir partinin mensuplarının hem de Atatürk’ün kurduğu bir partide bunu yapmaları çok büyük terbiyesizliktir” dedi.

Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23