• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çiçek: İsrail insanlığın yüz karası

Yeniakit Publisher
2014-07-29 07:57:00 - 2014-07-28 22:29:46
Çiçek: İsrail insanlığın yüz karası

Bayramı Ankara’da karşılayan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Filistin’de soykırım uygulayan İsrail’e tepki gösterdi.

YENİ AKİT / ANKARA  - Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici Ramazan Bayramı’na Ankara’da girdi. Bayram namazını Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Gölbaşı Prof. Dr. Ali Yücel Uyarel Camii’nde, Bahçeli, Gazi Mahallesi Merkez Camii’nde, Destici ise Taceddin Dergahı Camii’nde kıldı. Bayram nedeniyle Ankara’nın önemli camileri Hacı Bayram-ı Veli ve Kocatepe Camileri dolup taştı.

İSLÂM DÜNYASI EN KANLI DÖNEMİNİ YAŞIYOR

Ramazan Bayramı’nı Ankara’da karşılayan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, bayram namazını Gölbaşı’ndaki Prof. Dr. Ali Yücel Uyarel Camii’nde kıldı. Namazdan sonra vatandaşlarla bayramlaşan Çiçek, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Milletin ve İslam aleminin bayramını kutladığını, herkesin huzur içinde bir bayram geçirmesini temenni ettiğini ifade eden Çiçek, “İslam dünyası İslam tarihinin en kanlı dönemini yaşıyor. Birinci kanlı dönem Kerbela’dır, ikincisi Moğol istilasıdır. Üçüncü olarak da birkaç seneden beri Afganistan, Pakistan, Ortadoğu’dan Kuzey Afrika’ya varıncaya kadar nerede İslam coğrafyası varsa kan dökülmeye devam etmektedir. Halbuki bizim dinimiz barış dinidir, esenlik dinidir. Terörle ilgisi yok, kan ve kinle ilgisi yoktur. Çünkü kardeşlik dinidir. Ama maalesef tüm bu özelliklerine rağmen, İslam dünyası büyük acılar içerisinde” dedi.

İSRAİL, İNSANLIK TARİHİNİN YÜZ KARASI

İsrail’in Ramazan, bayram demeden yaptığı katliamlara da dikkat çeken Çiçek, “İsrail insanlık tarihinin yüz karasıdır. Bayram demeden, Ramazan demeden, çoluk çocuk, kadın, yaşlı demeden insanlar öldürülmeye devam ediliyor. Böyle bir ortamda bayramı kutlamaya çalışıyoruz. Ümit ederiz, bunlardan gerekli dersi İslam alemi olarak çıkarırız, kardeşliğimizi, birliğimizi ve beraberliğimizi kuvvetlendiririz” dedi. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

BAHÇELİ NAMAZI GAZİ MERKEZ CAMİİ’NDE KILDI

Bayram namazını her bayram olduğu gibi Gazi Mahallesi Merkez Camii’nde kılan Bahçeli, cami çıkışında vatandaşlarla bayramlaştı. Bahçeli, namazın ardından MHP’nin merhum Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in kabrini ziyaret etti. Burada kendisini karşılayan partililerle bayramlaşan Bahçeli, daha sonra Türkeş için dua etti. Anıt mezara karanfil bırakıp su döken Bahçeli, bir süre partililerle çay içerek sohbet etti. 

DESTİCİ, YAZICIOĞLU’NUN KABRİNİ ZİYARET ETTİ

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de bayram namazını merhum BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun kabrinin bulunun Tacettin Dergahı Camii’nde kıldı. Merhum Yazıcıoğlu’nun kabrini de ziyaret eden Destici ve beraberindekiler Kur’an-ı Kerim okuyup dualar etti. BBP lideri Destici namazdan sonra vatandaşlar ile bayramlaşırken, çocuklara harçlık dağıttı. Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23