• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çin , 41 Doğu Türkistanlı genci ”Radikal Dinci” suçlaması İle tutuklandı

Yeniakit Publisher
2016-03-22 21:01:00 -
Çin , 41 Doğu Türkistanlı genci "Radikal Dinci" suçlaması İle tutuklandı

Yarım asırda 30 milyonu aşkın Müslümanın katledildiği ve 300.000 aşkın Müslümanın ise hapsedildiği Doğu Türkistan’da kızıl Çin zulmünün keyfi tutuklamaları tüm hızı ile devam ediyor. Bölgeden gelen en son haberlere göre İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın Gulca iline bağlı Oymanbaytokay köyüne çok sayıda asker ve polis ile operasyon yaptı.

Çinli asker ve polislerin   gece düzenlemiş olduğu bu operasyonda köydeki bütün evlerde tek tek arama yapılırken ,  41  Doğu Türkistanlı genç ise   ” Radikal  Dinci” suçlaması ile tutuklandı .

41 Doğu Türkistanlı gençden tutuklandıktan sonra herhangi  haber alınamazken bölgede operasyonların devam ettiği ise gelen haberler arasında

Günümüzde  işkencesi ile ün salmış Çin zindanlarında bulunan  300 bini aşkın  Doğu Türkistanlı Müslümanın nelere maruz kaldığının daha iyi anlaşılması için  bazı noktalara değinmek isteriz.

Ekeseriyeti dini faaliyetlerde bulunma suçlamalası ile tutuklanan  Doğu Türkistanlı müslümanlar hakkında ilk olarak bilinmesi gereken ,  çoğunluğunun tutukluluk süresinin  birkaç sene değilde, 20 seneyi aşkın veya müebbet olduğudur,  hapishaneden çıktığın gün kendi ailesinin dahi tanımakta zorluk çektiği gerçeğidir.

İşgalci Çin’in  tek kişilik hücrelerde tuttuğu, ve hapishaneden çıkana dek hiç bir yakını ile görüşmesine izin vermediği  Doğu Türkistanlı mahkumlar  bir ömrü bu koşullarda geçirmek zorunda kalıyor. Hayalini dahi kuramıyacağmız  ve yazmaya haya ettiğimiz  ağır işkencelerin uygulandığı Çin zindanlarında, birçok Doğu Türkistanlı Müslüman can veriyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Ağır işkenceler etmeklede yetinmeyen İşgalci Çin tutukladığı Doğu Türkistan’lı birçok müslümanı ekonomik çıkarı için kullanıp organlarını çıkararak , kendi vatandaşlarına satıyor .

Tüm bunlarlada yetinmeyen Çin ,  nadirende olsa  serbest bıraktığı Doğu Türkistan’lı müslümanlara Aids gibi bulaşıcı ve ölümcül hastalıkları aşılayarak ,Doğu Türkistan’lı müslümanların arasında ölümcül hastalıkları yaymak içinde uğraş veriyor

Kaynak:DoğuTürkistanBülteniHabeAjansı

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23