• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çocuklarla yaşlıların "sevgi takası"

Yeniakit Publisher
2014-04-20 13:56:46 - 2014-04-20 13:56:46
Çocuklarla yaşlıların "sevgi takası"

Samsun'un Ayvacık ilçesinde kuşaklar arasındaki bağları kuvvetlendirmek için başlatılan "Bana Bir Gül Ver" projesi kapsamında, torunu uzakta bulunan veya hiç olmayan yaşlılar ile dede ve nineleri yanında bulunmayan çocuklar eşleştirildi

SAMSUN - Ayvacık ilçesinde kuşaklar arasındaki bağları kuvvetlendirmek için başlatılan "Bana Bir Gül Ver" projesi kapsamında, torunu uzakta bulunan veya hiç olmayan yaşlılar ile dede ve nineleri yanında bulunmayan çocuklar eşleştirildi.

Ayvacık Anaokulu ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca başlatılan "Bana Bir Gül Ver" projesi ile büyükanne ve büyükbabası yanında olmayan çocuklar dede ve nine sevgisi tadıyor, torunu olmayan ya da yanında bulunmayan büyükanne ve büyükbabalar da torunları gibi gördükleri çocukların sevgisiyle moral buluyor.

Ayvacık Kaymakamı Can Kazım Kuruca, AA muhabirine, projeyle, birbirlerini hiç tanımayan yaşlılar ile minik öğrencileri bir araya getirdiklerini söyledi.

Yaşlılarla çocuklar arasında dede torun, babaanne veya anneanne torun ilişkisi kurarak sevgi köprüsü oluşturduklarını ifade eden Kuruca, "Her zaman bir araya geliyorlar, özel günler beklenmiyor. Çocuklar yeni dedelerini, anneanne veya babaannelerini sürekli ziyaret ediyor. Yaşlılar da okullarına gelip çocukları görüyorlar, dolayısıyla aralarında hiç kopmayacak bağ oluşturuyorlar" dedi.

  - "Proje ömür boyu devam edecektir"
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Anaokulu öğrencilerinin büyük kuşakları tanımasını ve yaşlılarla iletişim kurabilmelerini sağladıklarını vurgulayan Kuruca, şöyle devam etti:

"Yaşlılarımız etkinlikleri gerçekleştirirken çocuklarla keyifli anlar geçirmenin yanında, tekrar çocukluklarını yaşayabilme fırsatı buluyor. Ayrıca çocuklar da yaşlılarımızla oynamaya doyamadıkları oyunları oynamanın, sınıf faaliyetlerinde onları görmenin büyük hazzını yaşıyor. Anaokulu öğrencileri ve aileleri yaşlılarımızın anıları ile bütünleşmiş keyifli sohbetlerini dinleme fırsatı bulurken, öğrenciler de kendi çocukluklarının pırıltısını yaşlılarımızla paylaşma ve üst kuşaklarla sevgiyi bütünleştirmenin keyfini yaşamakta. Bu proje ömür boyu devam edecektir, çünkü yaşlılarımızla minik çocuklarımız arasındaki bağ hiç bitmeyecektir."

Ayvacık Anaokulu Müdürü ve proje sorumlusu Nurten Akkuş, kuşaklar arasındaki bağı kuvvetlendirmek için projeyi başlattıklarını belirterek, "Projeyi ilçemizde başlattık ancak Türkiye'ye yayılabilir. Çocuklarımız yaşlılarımızdan çok şey öğrensin, yaşlılarımız da çocukluklarına geri dönsün istedik" ifadelerini kullandı.

Çocuklar da projenin kendilerini çok mutlu ettiğini dile getirdi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23