• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

‘Çözüm Süreci’ kongresi

Yeniakit Publisher
2014-12-18 18:41:00 -
‘Çözüm Süreci’ kongresi

Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği "Sosyo-Ekonomik, Kültürel ve Siyasi Boyutlarıyla Çözüm Süreci Kongresi" Van’da yapıldı

YYÜ Cengiz Andiç Kültür Merkezi’de düzenlenen kongreye Van Valisi Aydın Nezih Doğan, İstanbul Ticaret Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Mehmet Sait Yazıcıoğlu, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Halkların Demokratik Partisi Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, HDP Van Milletvekili Nazmi Gür, Adalet ve Kalkınma Partisi Van İl Başkanı Zahir Soğanda, Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, öğretim görevlileri, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı. Açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, çözüm sürecinin konuşularak hallolunacak bir süreç olduğunu belirterek, “Çözüm süreci dediğimiz zaman, yıllardır biriktirerek getirdiği sorunları göz ardı edemeyiz. Bunu bir günde, yani bugünden yarına çözdük, bıçakla kestik, bitirdik demek mümkün değil. İşte bu süreçleri yaşayacağız, sorunlarımız neyse açık yüreklilikle ortaya koyacağız, birbirimizi sevmeyi, birbirimizle el ele, omuz omuza vermeyi daha iyi bir şekilde ön plana çıkarmak, bunu elbirliği ile çözeceğiz, çözmemiz de mümkün. Bunu bizim çözebileceğimiz, bizim sorunlarımızı oturup konuşabileceğimizi, işte bugün ki görüntülerden de anladığımız gibi mümkün. Bunu kesinlikle başkasının öncülüğünde yapmamıza gerek yok. Bu bizim tarihten gelen bütünlüğümüz, kardeşliğimizin vermiş olduğu bir güvendir. Bu güven duygumuz hepimizi birbirimize kenetleyecektir” dedi.

Van Valisi Aydın Nezih Doğan ise, çözüm sürecinde en etkili olacak unsurun kardeşlik ve inanç birliği olgusu olduğunu ifade etti. Vali Doğan, “Biz bu bölgede yaşayan insanlar ortak tarihi taşıyoruz. Yüzyıllardır bir arada yaşadık. Ortak bir kültür verdik. İnanç olarak da İslam’ı bir inanç biçimi olarak benimsedik ve birlikte yüzyıllardır bu prensibi savunmaya devam ediyoruz. Benim dikkat çekmek istediğim iki husus var. Birincisi samimiyet. Yani karşılıklı samimiyetle ancak çözüm süreci başarılı olabilir. İkincisi de olabildiğince kamu düzeninin korunmasıdır” şeklinde konuştu.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Sait Yazıcıoğlu, Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Prof. Dr. Bekir Berat Özipek, Prof. Dr. Mehmet Hasan Eken, Yrd. Doç. Dr. Yusuf Özkır, Diplomasi Akademisi’nden Doç. Dr. Mesut Özcan, Dicle Üniversitesi’nden Doç. Dr. Vahap Coşkun ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nden Doç. Dr. A. Menaf Turan ile Yrd. Doç. Dr. M. Zeki Duman’ın konuşmacı olarak katıldığı kongre basına kapalı olarak devam etti. 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23