• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cumhurbaşkanımıza çağrımız: Ayasofya'yı açın!

Yeniakit Publisher
2015-05-25 20:07:00 -
Cumhurbaşkanımıza çağrımız: Ayasofya'yı açın!

Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü ve gazetemiz eski yazarı Prof. Dr. Ahmet Akgündüz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Ayasofya için çağrıda bulundu.

AKGÜNDÜZ'ÜN AÇIKLAMASI ŞÖYLE:

Karanlık güçler, içerden ve dışarıdan, 7 haziran seçimlerini bahane ederek, Türkiye'yi istikrasizlığa ve kaosa sürüklemektedir. Buna yapılan bazı hatalar da eklenince, müstakim insanlar dua etmekle beraber biraz da endişe eylemektedirler.
 
Bütün sıkıntıları ortadan kaldırmak için Cumhurbaşkanımıza davetimiz var: Ayasofya'yı açın; hem ülke kazansın ve hem de istikrar devam etsin.
 
Bediüzzaman'ın haber verdiği üç müjdeden birini merhum Menderes (ezanın aslına iadesi), bir diğerini siz gerçekleştirdiniz (Risale-i Nur'un Diyanet eliyle neşri), üçüncüyü de siz yapınız (Ayasofya'yı da beşyüz sene devam eden vaziyet-i kudsiyesine çevirmek):
 
"Nasıl Ezan-ı Muhammediye'nin (A.S.M.) neşriyle demokratlar on derece kuvvet bulduğu gibi, öyle de Ayasofya'yı da beşyüz sene devam eden vaziyet-i kudsiyesine çevirmektir. Ve alem-i islamda çok hüsn-ü tesir yapan ve bu vatan ahalisine alem-i islamın hüsn-ü teveccühünü kazandıran, bu yirmi sene mahkemeler bir muzır cihetini bulamadıkları ve beş mahkeme de beraetine karar verdikleri Risale-i Nur'un resmen serbestiyetini dindar demokratlar ilan etmelidirler. Ta, bu yaraya bir merhem vurmalı. O vakit alem-i islamın teveccühünü kazandıkları gibi, başkalarının zalimane kabahatı da onlara yüklenmez fikrindeyim.
 
Dindar demokratlar, hususan adnan menderes gibi zatların hatırları için, otuzbeş seneden beri terkettiğim siyasete bir-iki gün baktım ve bunu yazdım.  Said Nursi." Emirdağ lahikası-2 ( 164 )
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23