• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Davutoğlu: Oyalama olursa taviz vermeyiz

Yeniakit Publisher
2015-03-02 12:54:00 - 2015-03-02 17:46:14
Davutoğlu: Oyalama olursa taviz vermeyiz

Başbakan Davutoğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada silah bırakma çağrısına ilişkin "oyalama olursa taviz vermeyiz" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Burada çözüm sürecine değinen Davutoğlu silah bırakma çağrısından sonra silahların başka şekillerde gündeme gelmesi ve oyalama yapılması halinde  hiçbir şekilde taviz verilmeyeceğini açıkladı. Davutoğlu şöyle konuştu;

"TAVİZ VERMEYECEĞİZ"

"Kimin ne derdi varsa başvuracağı makam millettir. Silah değil millettir, terör değil halktır, savaş değil barıştır. Biz önümüzdeki dönemde de her şeyi tartışmaya açığız. Demokratik yolla getirilebilecek her hususu tartışırız ama 2013'te olduğu gibi yine eğer silahları bırak çağrısının ardından oyalama başlar, silahlar başka şekillerde gündeme getirilmeye kalkılırsa, şimdiden buradan sesleniyorum; kamu düzeni söz konusu olduğunda hiçbir taviz vermeyeceğimizin de herkes tarafından bilinmesi lazım."

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları;

''DARBE ÇAĞRISI YAPTILAR''
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Şah Fırat operasyonunda darbe çağrısı yaptılar. MHP liderinin yaptığı açıklamaları gördünüz. Bu operasyonda kutsal emanetlerimiz korundu. Karargahta olmamdan rahatsız oldular. Hükümetlerin askere selam durma dönemi kapandı. Cumartesi günü çok önemli bir gündü. Çözüm süreci hedefine ulaşmada çok önemli bir yere geldi.

''500 MİLYAR DOLAR KAYBETTİK''

35 bin vatandaşımızı kaybettik. Terör sebebiyle 1 trilyon 200 milyar lira harcadık. Yılda 0.25 kalkınabilseydik, 500 milyar dolar tasarruf ederdik. Arkaik marksist ideolojiler devletin ret, inkar politikaları bize 500 milyar dolar kaybettirdi.

2003'te her vatandaşın çocuğuna istediği ismi verilmesi serbest bırakıldı. Ben de kendi kızımda aynı sorunu yaşadım. İsmi Arapça diye.

Şiddet dilinden uzak durmalıyız. Herkes kendi dilini kullanırken Türkçe'yi de en iyi şekilde kullanacağız. Biz gönül diliyle konuşuyoruz. Gönül diliyle konuşanın tercümana ihtiyacı olmaz. Artık bu toprakların dağı da, merası da, türküleri de şen olacak.

Cumartesi yapılan açıklamayla yeni bir döneme girildi. 3 ayaklı bir dönem. 1. ayak ortak aidiyat bilinci. Tarihdaşlık ve vatandaşlık. Ortak tarihdaşlık bilincimizi korumaya devam edeceğiz. Osmanlı veya Selçukluyu unutturarak değil böyle bir bilinç oluşturmaya çalışanlara karşı durmaya devam edeceğiz. Tarihdaşlık bilincimizi koruyacağız.

''HİÇBİR TAVİZ VERMEYECEĞİZ''

Kimin ne derdi varsa başvuracağı makam millettir. Silah değil millettir, terör değil halktır, savaş değil barıştır. Biz önümüzdeki dönemde de her şeyi tartışmaya açığız. Demokratik yolla getirilebilecek her hususu tartışırız ama 2013'te olduğu gibi yine eğer silahları bırak çağrısının ardından oyalama başlar, silahlar başka şekillerde gündeme getirilmeye kalkılırsa, şimdiden buradan sesleniyorum; kamu düzeni söz konusu olduğunda hiçbir taviz vermeyeceğimizin de herkes tarafından bilinmesi lazım. Kimin ne derdi varsa tartışacağı yer TBMM'dir.

''BAHÇELİ, ŞEHİTLERİMİZİ İSTİSMAR EDEREK BİR YERE VARAMAZSINIZ''

8 Mart'ta Mardin'de GAP eylem planını açıklayacağım. Cumartesi'den beri partilere bakıyorum. CHP'nin bu dönemde bu sürece muhalefet partisi sorumluluğunda destek vermesidir.

Sayın Bahçeli ağır ithamlarda bulundu. Sayın Bahçeli şehitlerimizi istismar ederek bir yere varamazsınız. Irak ve Suriye etnik mezhebi olarak bölündü. Neden buralarda ortak aidiyet yoktu. Maliki mezhepçi bir politika yürüttü. Esed Halep'e yıllarca gidemedi. MHP, bu istismar diliyle kaybeder.

''HDP'LİLERE SESLENİYORUM''

HDP'lilere sesleniyorum: Dolmabahçe'de başka şeyler konuşulurken bazıları başka şeyler konuşuyor. Bu ikircilikli dili bıraksınlar. Onlar kaybeder.

Aziz milletim karşılaştığınız komşunuzla kucaklaşın. Selamların en güzeliyle Es- Selamü Aleyküm deyin. Bu sadece selam değildir. Ben senden eminim demek. Buradan kampanya başlatıyorum. 77 milyon herkes biribiriyle selamlaşsın. 7 Haziran sandığına giderken, kim hangi partiye oy verirse versin, herkes el ele barış için yürüdüğünün bilincinde olsun."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23