• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Demirtaş gençleri IŞİD'e karşı savaşa çağırdı

Yeniakit Publisher
2014-09-19 14:29:00 - 2019-01-31 16:09:58
Demirtaş gençleri IŞİD'e karşı savaşa çağırdı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bütün gençlere IŞİD’e karşı cephede savunma çağrısı yaptı.

IŞİD'in Suriye'de Kürtlerin yaşadığı Rojava bölgesindeki Kobani kentine saldırması ve saldırılardan kaçan insanların Türkiye sınırına dayanmasını değerlendiren HDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Mademki uluslararası güçler ve Türkiye bu kadar sessiz kalıyorsa, Türküyle, Kürdüyle, Alevisiyle, Sünnisiyle gençler gidip Kobani‘de IŞİD barbarlığına karşı direnebilmelidir. Açıkça bu çağrıyı yapıyorum. Bu aynı zamanda bir insanlık borcudur” dedi.

 Demirtaş, IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırılarını değerlendirirken, "Suruç'ta insanlar çadır açacak, sivil eylem ve etkinlikler yapacaklar. Ama, bununla yetinilmemeli. Bütün gençlere IŞİD'e karşı cephede savunma çağrısı yapıyorum" ifadelerini kullandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Kobani'den sınıra gelenler ile ilgili açıklamasını da eleştiren Demirtaş, "Sadece, 'oradan göç etmeye hazırlanan insanları karşılamaya hazırlanıyoruz' demek, 'IŞİD vursun onları onlarda bu tarafa göç etsin' demektir, zemin sunmaktır. Başbakan Davutoğlu'nun yaptığı bu açıklama IŞİD'e ancak cesaret verir, IŞİD'i korkutmaz"dedi.

GENÇLERE IŞİD'E KARŞI CEPHEDE SAVUNMA ÇAĞRISI 

Demirtaş, bugün herkesin Kobani'nin yanında olma günü olduğunu ifade ederek, "Suruç'ta insanlar çadır açacak, sivil eylem ve etkinlikler yapacaklar. Ama bununla yetinilmemeli. Bütün gençlere IŞİD'e karşı cephede savunma çağrısı yapıyorum. Bugün Kobani'de insanlık onuru savunuluyor. Mademki uluslararası güçler sesiz kalıyorsa, mademki Türkiye bu kadar sesiz kalıyor Türk'ü ile Kürt'ü ile Alevisi ile Sünnisi ile gençler gidip Kobani'de IŞİD barbarlığına karşı direnebilmelidir. Açıkça bu çağrıyı yapıyorum bu bir insanlık borcudur aynı zamanda" şeklinde konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23