• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Demirtaş tehdidi bıraktı Başbakan'dan rica etti

Yeniakit Publisher
2015-08-01 20:20:00 - 2015-08-01 20:33:18
Demirtaş tehdidi bıraktı Başbakan'dan rica etti

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Meclis'te, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki oda ve borsa başkanlarından oluşan heyetlerle buluşmasında, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na seslendi. Tehditkar üslubundan çok uzak olan açıklamasında Başbakan'dan ricada bulundu

Bir annenin ve babanın acısının, çocuğunun siyasi düşüncesine, giydiği üniformaya göre değişmeyeceğini belirten Demirtaş, annenin Kürt, Türk, Arap olması acısını değiştirmeyeceğini, bunlar arasına ayırım koyamayacaklarını belirtti.

Demirtaş, Habur'da 13 cenazenin bekletildiğini de öne sürerek, "Sayın Başbakan'dan özellikle rica ediyorum; 6 gündür sizin emrinizle cenazeler Habur Sınır Kapısından içeriye alınmıyor. 50 derece sıcakta bir tırın soğutuculu dorsede bekliyor. Cenazelere hakaret , saygısızlık bizim inancımızda, dinimizde, kültürümüzde yoktur. Ölünün üzerine hüküm kalkar artık. Ölünün suçu, günahı artık Allah'a emanettir. Sizlerden ricam nerede ne yanmış varsa sesinizi yükseltin ama adaletten, hakkaniyetten ayrılmadan. Onu yaptığınız an barış daha kolay olacak. O zaman işte sesiniz güçlü çıkacak. O zaman bizim de Hükümet üzerinde de etki gücünüz olacak" diye konuştu.

Ülkede zor ve zahmetli günler yaşandığını belirten Demirtaş, "Birbirimizin elini tutarken Kürt müyüz, Türk müyüz birbirimize sormayacağız. AKP'ye mi, HDP'ye mi, CHP'ye mi oy vermiş sormayacağız. Önce kardeşiz, bu acılar hepimizindir, taziye hepimizin, cenaze hepimizindir. Başka türlü toplumdaki ayrışmayı, kutuplaşmayı, derinliği çözemeyiz. HDP'yi gece gündüz bütün bu ölümlerden sorumlu tutup, ondan sonra 'hadi gelin kardeşlerim' dediğin zaman HDP'ye oy vermiş 6 milyon insan 'bana bu hakareti yapıyorsun, nasıl kardeş olacağız?' diye sorar. Partiler arası düşmanlık olmaz. Şu partiye, bu partiye oy verdi diye insanları düşmanlaştıramayız. Siyasi rekabet ayrıdır, kardeşlik ayrı bir hukuktur demek ve buna ısrarcı olmak zorundayız" dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23