• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Demirtaş'tan boyundan büyük sözler!

Yeniakit Publisher
2016-06-26 23:22:00 -
Demirtaş'tan boyundan büyük sözler!

Çöp toplama hizmeti vermekten aciz olan belediye adına söz veren Demirtaş, PKK varlığı yüzünden harabeye dönen bölgeler Hükümet programında olmasına rağmen, "Nusaybin'i yeniden inşa edeceğiz" vaadinde bulundu. Demirtaş'ın katıldığı iftar programında Zerdüşt PKK'nın sloganları atıldı.

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, "Bütün bu çekilen acılar, sizlere yaşatılan bu zulümler inşallah boşa gitmeyecek. Gençlerimiz, çocuklarımız ve torunlarımız kendi toprağında onurluca, özgürce barış içinde yaşayacaktır. Biz bunun için varız, bunun için mücadele edeceğiz." dedi.

Demirtaş, Mardin Büyükşehir Belediyesince Kızıltepe'deki bir alışveriş merkezinde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, dostlarının kendilerine verecekleri destek ile Nusaybin, Yüksekova, Cizre ve Şırnak'ın yaralarını saracaklarını söyledi.

Nusaybin'i yeniden inşa edeceklerini savunan Demirtaş, şöyle konuştu:

"Dünyanın her yerinden buraya yardım gönderin, bizzat gelin inşaatında çalışın. Dünyanın dört bir yanında yaşayanlar, yönünüzü buraya dönün, kalbiniz Nusaybin'le birlikte atsın. Çıkın gelin, ister duanız, ister alın teriniz, ister emeğiniz, ister maddi katkılarınızla. Biz Nusaybin'i yeniden inşa edeceğiz."

Nusaybin'de yakında yasağın kısmen ya da tamamen kalkacağını ileri süren Demirtaş, tüm halkın Nusaybinlilere sahip çıkması gerektiğini belirtti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Demirtaş, "Bütün bu çekilen acılar, sizlere yaşatılan bu zulümler inşallah boşa gitmeyecek. Gençlerimiz, çocuklarımız ve torunlarımız kendi toprağında onurluca, özgürce barış içinde yaşayacaktır. Biz bunun için varız, bunun için mücadele edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Nusaybin'de iş makineleri ile evleri yıkıyorlar" diyen Demirtaş, insanların eşyalarını dahi almalarına izin verilmediğini öne sürdü.

Demirtaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu operasyonlara katılanlara şimdiden dokunulmazlık yasası çıkardılar. CHP ve MHP'nin desteğiyle her türlü suça bulaşmış olan güvenlik personelini koruyacak bir yasa çıkardılar. Madem ki kendinize güveniyorsunuz, madem orada suç işlenmedi diyorsunuz, bu dokunulmazlık yasasına ne gerek vardı o zaman?"

Başkasına zulüm etmeyeceklerini, başkasına ait olana el uzatmayacaklarını dile getiren Demirtaş, kendilerine ait olandan hiçbir şekilde vazgeçmeyeceklerine belirtti.

TERÖR ÖRGÜTÜ YEHİNE SLOGANLAR

İftar programında, bir grup "Direne direne kazanacağız", "PKK halktır halk burada" şeklinde slogan attı.

Programa, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, HDP Mardin milletvekilleri, partililer ve davetliler katıldı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23