• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Demokrasiye inananlar teröre karşı birleşsin

Yeniakit Publisher
2015-04-02 08:07:00 - 2015-04-02 08:07:35
Demokrasiye inananlar teröre karşı birleşsin

Adliye’ye gerçekleştirilen saldırıyı resmi ziyarette bulunduğu Romanya’da değerlendiren Erdoğan, demokrasinin bu tür saldırılarla pes edecek kadar basit bir sistem olmadığını ifade ederek, “Demokrasiye inananların da bu tür teröristlerin karşısında hep birlikte durmaları şarttır diye inanıyorum” dedi.

HASAN KARAKAYA / BÜKREŞ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üç AB üyesi ülkeyi kapsayan ziyaretinin son durağı Romanya’da temaslarda bulundu. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Werner Iohannis ile düzenlediği ortak basın toplantısında aralarında gazetemizin Genel Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya’nın da bulunduğu gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Demokrasinin terörize saldırılarla pes edecek kadar basit bir sistem olmadığını söyleyen Erdoğan, “Demokrasiye inananların da bu tür teröristlerin karşısında hep birlikte durmaları şarttır diye inanıyorum” dedi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Kiraz’ın şehit düşmesi nedeniyle programını erken tamamlayarak İstanbul’a dönecek olan Erdoğan’ın, Kiraz’ın ailesine taziye ziyaretinde bulunması bekleniyor.

DAR KAPSAMLI ZİRVE YAPILACAK

Erdoğan, bir gazetecinin Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın katledilmesini ve AK Parti ilçe başkanına yönelik saldırı girişimini hatırlatarak, “Yaklaşan seçimler öncesi Türkiye’de bu tarz provokatif eylemlerin artacağı yönünde bir endişe yaratıyor. Bu endişeyi taşıyor musunuz?  Türkiye’ye döndükten sonra hem seçim güvenliği başta olmak üzere güvenlik konusunda zirve toplama gibi bir düşünceniz söz konusu mu?” şeklindeki sorusunu cevaplandırarak, “Biliyorsunuz devletlerin yönetiminde endişesiz an olmaz. Her an endişeyle yaşarsınız. Buna karşı her türlü tedbiri alırsınız ve o tedbirin halka yansımasını özellikle bu tür eylemlerin ortadan kalkması suretiyle de sağlarsınız. Bizler yöneticiler olarak bu konuda hep duyarlı olmaya mecburuz. Fakat bazı hassasiyetlerin özellikle ülkemize inşallah döndükten sonra bir dar kapsamlı bir zirveyle ele almak suretiyle değerlendirmesini tabii ki yapacağız” ifadelerini kullandı.  

“BU ANLAYIŞ İNSANİ DEĞİLDİR”

Erdoğan, Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı rehin alarak şehit eden teröristlerin sosyal medya üzerinden paylaştığı fotoğrafların bazı gazetelerde yayınlanmasına da sert tepki göstererek, “Bakıyorsunuz daha ilk andan itibaren medya kuruluşları dahi bunlarla el ele vererek oradaki görüntüleri yayınlamanın gayreti içerisine giriyorlar. Yani bu görüntüleri yayınlamak suretiyle ne elde edeceksiniz? Neyi kazanacaksınız? Yani arkadan bunlarla ilgili hemen anında bazı yasaklar gelmemiş olsa bunları gün boyu yayınlamaya devam edecekler. Böyle bir anlayış olamaz. Bu anlayış insani değildir, bu anlayış vicdani değildir” dedi.

Erdoğan, “Terör örgütünün bu vahşetlerdeki caniliği, alçaklığı ve bunlar üzerinden hâlâ siyaset yapmaya gayret edenlerin yaklaşımı... Bu konuda siyasi partiler, bugün bir milli yaklaşım ortaya koymazsa ne zaman bunlar milli bir yaklaşım ortaya koyacaklar? Ne zaman bir milli duruş ortaya koyacaklar? Bu, çok çok önemli. Asıl bunun üzerinde durulması gerekir” diye konuştu.

“Bir taraftan DAEŞ’e konuşanlar, bir taraftan El-Kaide’ye konuşanların bunlardan ne farkı var? Hepsi aynı ve bakıyorsunuz Türkiye’ye döndükten sonra bunların değerlendirmesini yapıp tabii ki daha farklı açıklamalarımız da olacak. İşte bir siyasi partinin de gidiyorlar, bir ilçe teşkilatını basıyorlar. Hani bunlar siyaset yapacaklardı? Hani bunlar çözüm süreciyle beraber silahları bırakacaklardı? Bu nasıl silahları bırakmak?” diyen Erdoğan, “Bunlar bugüne kadar hiç dürüst olmadılar. Dürüst olmadıkları gibi de buralardan devşirecekleri oylarla kendilerine Türkiye’de gelecek hazırlamaya gayret ettiler. Temenni ediyorum ki bu olaylar, Türkiye’de bu yola hevesli olanlara ciddi bir ders olur diye düşünüyorum ve şehidimize tekrar Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun diyorum. Ailesine, milletine, tüm adalet camiamıza sabırlar diliyorum” dedi.

“TÜRKİYE BİZİM İÇİN MODEL OLABİLİR’

Türkiye-Romanya İş Forumu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Romanya Başbakanı Ponta’nın katılımıyla Romanya Ticaret ve Sanayi Odasında yapıldı. Ponta, burada yaptığı konuşmada, Erdoğan’ın ziyaretinin ilişkiler açısından tarihi önemi olduğunu söyledi. İki ülke arasındaki işbirliğiyle özellikle ekonomi ve güvenlik alanındaki ilişkinin daha önce yakalanamamış bir seviyeye geldiğine dikkati çeken Ponta, bu seviyenin daha da ileriye taşınması için çalıştıklarını belirtti.

“Romanya’nın ekonomik gelişimi, kalkınması için Türkiye ile hem kurumsal hem de özel şirketler seviyesindeki ilişkiler hayati önem taşımaktadır” diyen Ponta, “İnanıyorum ki Türkiye’deki ilerlemeler bizim için model oluşturabilir” dedi.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23