• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Deniz Feneri’nden Bosnalı selzedelere gıda yardımı

Yeniakit Publisher
2014-07-28 07:28:00 - 2014-07-28 07:40:48
Deniz Feneri’nden Bosnalı selzedelere gıda yardımı

Deniz Feneri Derneği, Bosna Hersek’te mayıs ayında yaşanan sel felaketinden etkilenen bölgelerde yaşayan vatandaşlara, Ramazan Bayramı öncesi 60 ton gıda yardımında bulundu.

Deniz Feneri Derneği, Bosna Hersek'te mayıs ayında yaşanan sel felaketinden etkilenen bölgelerde yaşayan vatandaşlara, Ramazan Bayramı öncesi 60 ton gıda yardımında bulundu.

İstanbul'dan yola çıkan ve 3 tırdan oluşan konvoyda bulunan 60 tonluk gıda malzemesi, sel felaketinden en çok zarar gören Bosna Hersek'in Doboy, Srebenitsa, Zvornik kentleri ile başkent Saraybosna'da yaşayan ve maddi durumu iyi omayan 3 bin aileye ulaştırıldı.

Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz, Bosna Hersek'e ulaştırılan gıda yardımına ilişkin yaptığı açıklamada, Bosna Hersek ile Türkiye'nin kardeş ülke olduğunu, Deniz Feneri Derneği'nin de kuruluşundan itibaren hep Bosna halkının yanında olduğunu söyledi.

Bosna Hersek'te büyük bir sel felaketi yaşandığını, 1 milyondan fazla insanın selden etkilendiğini ve yüzlerce evinin zarar gördüğünü hatırlatan Cengiz, "Oldukça fazla tarım arazisi de zarar gördü. Derneğimiz selden etkilenen bölgelerde 100 tonluk insani yardım malzemesi ulaştırmıştı. Ramazan ayının ilk günlerinde kardeşlerimize 2 tır dolusu insani yardım ulaştırdık. Şimdi de bayram öncesi özellikle sel felaketinin yaşandığı Doboy ve Srebenitsa'da,  ardından da Saraybosna'da yaşayan yoksul Boşnak kardeşlerimize gıda yardımı yaptık" dedi.

Cengiz, yardım kapsamında ayrıca Srebrenitsa kentinde 200 yetim çocuğa iftar verildiğini de belirterek, Deniz Feneri Derneği olarak Bosna Hersek'e yardımlarını sürdüreceklerini kaydetti.

Bosna Hersek, Sırbistan ve Hırvatistan'da Mayıs ayında aşırı yağışların ardından nehirlerin taşması sonucu meydana gelen seller nedeniyle çok sayıda şehir sular altında kalmıştı. Sellerin yanı sıra heyelanların da yaşandığı Bosna Hersek'te çok sayıda kara yolu da toprak kaymaları sonucu ulaşıma kapanmıştı. Son 120 yılın en büyük sel felaketinin yaşandığı Bosna Hersek, Sırbistan ve Hırvatistan'da toplam 35 kişi yaşamını yitirmişti. - Federation of Bosnia and Herzegovina

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23