• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Denizli'nin skandal sözleri yakasını bırakmıyor! Yeni stada ismi...

Yeniakit Publisher
2017-11-14 16:31:00 - 2017-11-14 16:56:08
Denizli'nin skandal sözleri yakasını bırakmıyor! Yeni stada ismi...

Yeniden inşa edilen Alsancak Stadı’na 'Mustafa Denizli' isminin önerilmesinin ardından, akıllara Denizli’nin yıllar önce sarf ettiği skandal sözler geldi.

2014 yılında çürük olduğu gerekçesiyle kapatılıp, 2015’te yıkılan İzmir Alsancak Stadı, eylül ayında gerçekleştirilen temel atma töreniyle yeniden inşa edilmeye başlandı. Stadın yeniden inşa edilmesiyle birlikte, bir de yeni isim verilmesi gündeme geldi.

3 İSİM ÖNERİLDİ

Altay Spor Kulübü’ne ev sahipliği yapan Alsancak Stadı’na yeni bir isim verilmesinin gündeme gelmesiyle birlikte çeşitli öneriler ortaya atılmaya başladı. Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, siyah beyazlı ekibin efsane ismi Vahap Özaltay’ın ismini önerirken, bazı futbol yorumcuları da İzmir’in efsane futbolcusu ve Galatasaray’ın taçsız kralı Metin Oktay ismini önerdi. Aynı zamanda İzmirli spor yöneticilerinin bir kısmı da Altay’ın efsanesi Mustafa Denizli ismini önerirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Mustafa Denizli isminin de değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

GİDİN İRAN’DA OKUYUN
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yeni Alsancak Stadı’na Mustafa Denizli isminin önerilmesiyle birlikte, akıllara yıllar önce Denizli’nin ifade ettiği skandal sözler geldi. Başörtüsü yasağının şiddetli bir şekilde uygulandığı bir dönemde, ‘başörtüsü yasağı’nın tartışıldığı Kanal 6’daki Nedim Saban’ın programına telefonla katılan Denizli, başörtülü öğrencileri adeta topa tutmuştu. Öğrencilere cevaben ‘O halde gidin İran’da okuyun. İran’daki şeriat kurallarına uyun’ diyen Denizli, o dönem toplumun büyük tepkisini çekmişti.

BAŞÖRTÜLÜLERİ GÖNDEREMEDİ KENDİ GİTTİ

Başörtülü öğrencilere İran’ın yolunu gösteren Denizli’nin yıllar sonra İran’ın PAS Hamedan takımını çalıştırmak için İran’a yerleşmesi büyük yankı uyandırmıştı. Bu da yetmezmiş gibi iki kez de İran’ın Persepolis takımını çalıştırmıştı. Kamuoyunda ‘ilahi adalet’ olarak yorumlanan olaylar zincirinin ardından Denizli konuyla ilgili ‘tam olarak başörtülülere öyle bir şey demedim, her şeyden önce annem var’ ifadelerini kullanarak hakkındaki iddiaları tamamen yalanlamıştı.

3 BÜYÜKLERİ ŞAMPİYON YAPAN TEK HOCA

Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ı şampiyon yapan tek hoca ünvanına sahip olan Denizli, A Milli Takım’la birlikte 2000 Avrupa Şampiyonası’na katılma başarısı göstermişti. İran ve Azerbaycan’da da teknik direktörlük yapan tecrübeli hoca şu anda boşta bulunuyor.

Yasin Yıldırım

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23