• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Diplomalarını at üstünde aldılar

Yeniakit Publisher
2017-05-13 16:17:38 -
Diplomalarını at üstünde aldılar

ESOGÜ Mahmudiye Atçılık Meslek Yüksekokulundaki öğrenciler, sundukları atlı gösterinin ardından mezun oldu.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Mahmudiye Atçılık Meslek Yüksekokulundan mezun olan 27 öğrenci, diplomalarını at üstünde aldı.

Okuldaki Atlı Terapi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde düzenlenen törene, ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hakan Çalışkan, öğretim görevlileri ve öğrencilerin aileleri ile yakınları katıldı.

Rektör Prof. Dr. Gönen, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin atçılık sektörüne nitelikli insan kaynağı yetiştirmek için 2002 yılında kurulan okulun kısa zamanda çok yol kat ettiğini söyledi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Mezunların atçılık sektörünün bir parçası olacağını belirten Gönen, "Ülkemizin atçılığına yapacağınız hizmetlerle bizleri ve ailelerinizi gururlandıracaksınız. Bugün mezun öğrencilerimizin başarısına şahitlik ediyoruz." diye konuştu.

Yrd. Doç. Dr. Çalışkan ise mezunlarının iş bulma potansiyeli bakımından önemli derece başarı sağladıklarını vurguladı.

Mahmudiye ilçesinin atçılık merkezi olduğunu anımsatan Hakan Çalışkan, "Yaklaşık 250 yıldır devletin kontrolünde atçılık faaliyetleri yürütülüyor. Mahmudiye, atçılık konusunda bir değerdir. Bu ilçenin Türkiye atçılığını geleceğe taşımasına katkı sağlamak zorundayız. Okulumuzda günümüz atçılık sektörünün ihtiyaç duyduğu insan kaynağını yetiştiriyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından keplerini havaya atan öğrenciler, yaptıkları atlı gösterinin ardından mezun oldu. Mezuniyet töreninde okçuluk gösterisi de yapıldı.59 yaşında mezun oldu

Emekli kadın öğretmen 59 yaşındaki Muzaffer Durmuş da yüksekokuldan mezun olan öğrenciler arasında yer aldı.

Durmuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisine ait atların bulunduğunu belirterek, atların eğitimiyle ilgili bir okula gitmenin yararlı olacağını düşündüğü için böyle bir öğrenim gördüğünü ifade etti.

Atçılığı bilinçli olarak yapmanın önemini vurgulayan Muzaffer Durmuş, "Mahmudiye Atçılık Meslek Yüksekokulunda atçılıkla ilgili çok fazla bilgi edindim. İyi ki gelmişim. Bu yaşta öğrenim görmem nedeniyle takdir edildim. Zor da olsa eğitimimi başarıyla tamamladım. 1999 yılında emekli olduktan sonra açıköğretim öğrenimi gördüm. Burası da benim 3'üncü üniversitem oldu." dedi.

Durmuş'un kızı İlkem Öngel ise annesiyle gurur duyduğunu dile getirdi.

Kaynak: AA

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23