• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Diyanet'in İslam Tanıtım Merkezi'ni hazmedemediler

Yeniakit Publisher
2016-05-01 20:36:00 -
Diyanet'in İslam Tanıtım Merkezi'ni hazmedemediler

Turistlerin uğrak yeri olan Bodrum'da bugün düzenlenen CHP destekli çirkin bir eylemde, ilçeye yapılmak istenen hayırlı bir hizmet protesto edildi.

Turistlerin uğrak yeri olan Bodrum'da bugün düzenlenen çirkin bir eylemde, ilçeye yapılmak istenen Diyanet İşleri Başkanlığı'nın İslam Tanıtım ve Bilgilendirme Merkezi projeleri protesto edildi.


Bodrum ilçesi Mumcular mahallesinde yapılması planlanan TOKİ konutları ile Ortakent Yahşi mahallesindeki Diyanet İşleri Başkanlığı'nın İslam Tanıtım ve Bilgilendirme Merkezi projeleri, Kent Konseyi isimli provokatör grubun üyelerinin saldırısına uğradı.

İslam düşmanlığıyla bilinen ve fitnecilik peşinde koşan Oda TV isimli karanlık haber portalında yer alan habere göre; Kent Konseyi öncülüğünde, Ortakent'teki Akyarlar yolu üzerinde düzenlenen 'TOKi ve Külliyeye Hayır' eylemine Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr Hamdi Topçuoğlu, Deniz Ticaret Odası Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, CHP İlçe Başkanı Recai Seymen, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir ve bir grup laikçi hazımsız katıldı.



Polisin güvenlik önlemi altında, trafiğe kapatılan yolda konuşan Kent Konseyi Başkanı Topçuoğlu, "Olay sadece TOKİ ve Külliye olarak algılanmamalı. Kent Konseyi olarak üç maddelik bir manifesto yayınladık. Bu manifestoda kamuya ait arazilerin imara açılması ve yerel yönetimlerin hiçe sayılarak Ankara'da plan yapılmasına karşı olduğumuzu açıkladık. 156 bin nüfuslu ilçede 151 bin konut varsa ve hala burada 'konut yapacağız' diyorsanız ihtiyaçtan kaynaklanan bir durum olduğunu düşünemeyiz. Bodrum'da rant elde etmek isteyen herkes şunu bilmelidir ki artık halk Bodrum'da bu tür yapılaşmaları istemiyor. Hangi tür olursa olsun kimden gelirse gelsin Bodrum yapılaşma kapasitesini doldurmuştur. Bu nedenle 15 Mayıs'a kadar düzenleyeceğimiz imza kampanyası ile birlikte iktidar partisi yetkilileri ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na giderek bu projeleri geri çekmelerini talep edeceğiz. Kentin ihtiyaçları neyse kentlilerle planlanarak ona göre yapılmalıdır" diyerek çeşitli bahaneler öne sürdü ve İslam Tanıtım Merkezi'ne olan kinini kustu.

CHP'Lİ VEKİL: BAŞKA BİR İLÇEDE YAPILSIN!

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir ise CHP zihniyetinin İslam'a olan düşmanlığını tescillercesine şu ifadeleri kullandı:

"Bizler dini tesislere kesinlikle karşı değiliz ancak halka karşı, uygun olmayan bir yere dini tesis yapmak bu hükümetin farklı bir düşünceye sahip olduğunu gösterir. Çünkü bu tesisi Milas'ta tarihi Beçin Kalesi'nin yanındaki araziye yapsalardı çok uygun olurdu. Kimse de böyle itiraz etmezdi. Bu nedenle bu konuyu meclisin gündemine getirerek projenin başka bir ilçede yapılması için çalışacağım."

Eyleme katılanlar bir süre slogan attıktan sonra Çökertme türküsü söyleyerek Çökertme oyunu oynadı. Bunu neden yaptıkları ise anlaşılamadı...



Grup yaklaşık bir saat sonra sessizce dağıldı.



ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23