• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Doğu Perinçek'ten Fuat Avni'ye cevap!

Yeniakit Publisher
2014-10-31 22:33:00 - 2014-11-01 00:41:06
Doğu Perinçek'ten Fuat Avni'ye cevap!

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Fuat Avni isimli müstear sahtekar tarafından ortaya atılan 'Erdoğan'a Dolmabahçe şantajı yapıyor' iddiasına cevap verdi.

Millî Güvenlik Kurulu’nun dünkü toplantısına Fuat Avni’nin tweetleriyle yanıt verdiğini söyleyen Perinçek, "MGK toplantısının birinci gündemi, Kararlar’da A maddesi olarak vurgulandığı üzere 'Paralel Yapıya karşı mücadele' idi. Paralel Yapılanma’nın 'İç ve dış legal görünüm altında illegal faaliyet yürüttüğü' saptaması, F örgütünün durumunun ciddiyetini yansıtmaktadır" ifadelerini kullandı.

"Suçluların telaşı içinde olan F Örgütü, Fuat Avni aracılığıyla Tayyip Erdoğan’a şantajda bulunuyor. Şantaj savaşı başlamıştır. F Cemaati, Tayyip Erdoğan’a yönelttiği tehditleri, İşçi Partisi Genel Başkanı’nın adını kullanmaya yeltenerek açıklıyor" diyen Perinçek "Fuat Avni’nin tweet’lerinde bizim adımızı kullanarak ileri sürdüğü iddialar gerçek dışıdır ve geçersizdir" ifadelerini kullandı.

FUAT AVNİ NE DEMİŞTİ?

Fuat Avni, "Perinçek, Büyükanıt'ın yıllarca yanında dolaştırdığı adamıyla Dolmabahçe görüşmelerinin kayıtları konusunda anlaşma yaptı. Dosya onda. Perinçek, ima yollu 'YBP'de ve HSYK'da istediğim olmazsa Dolmabahçe görüşmesini yayınlarım' şantajını Tiran'a aylar önce yapmıştı. Dar Oligarklar, bunun gerçek olup olmadığını haftalarca araştırdı. Sonuç alınamasa da HSYK, Perinçek'in istediği doğrultuda ayarlandı.

Son günlerde 'Derin'lerden Tiran'ın avenelerine gelen bazı kopyalar, Dolmabahçe görüşmesinin gerçekten ellerinde olduğunu gösterdi" mesajı paylaşılmıştı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

2007 yılı Mayıs ayında dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt ile Başbakan Erdoğan arasında geçen ve "Dolmabahçe Görüşmesi" olarak bilinen o toplantıda Büyükanıt ile Erdoğan arasında neler görüşüldüğü çeşitli iddialara neden olmuştu. Görüşmenin içeriğiyle ilgili şantaj iddiaları ortaya atılmış, her iki isim de bu iddiayı yalanlamıştı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23