• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Düşmandan da namertler

Yeniakit Publisher
2014-04-16 09:29:00 - 2014-04-16 09:38:02
Düşmandan da namertler

Paralel yapının hem yurtiçinde hem de yurtdışında ihanetlerine devam ettiğini, Ermeni lobisi ile dahi kol kola girdiğini belirten Başbakan Erdoğan, “Bunlar düşmandan da namertler” dedi.

HASAN ÖNAL / TBMM BÜROSUBaşbakan Recep Tayyip Erdoğan, grup konuşmasında yurtiçinde ve dışında kara propaganda faaliyetlerine devam eden paralel yargıya sert tepki gösterdi. Paralel yapının düşmandan daha namert olduğunu ifade eden Erdoğan, paralel yapının vatan hainlerini, Türkiye’nin azılı düşmanlarını bile geride bıraktıklarını kaydetti. MİT’in TIR’larına operasyon yapanların paralel yargı tarafından bırakılmasına da sert tepki gösteren Erdoğan, bu hukuk cinayetini HSYK ve yüksek yargının izlediğine dikkat çekti. Paralel yapı ile ilgili mücadelenin sonuna kadar süreceğini ifade eden Erdoğan, devlet koridorundan bu çetelerin nasıl kovulduysa adliye koridorlarından da paralel yapıyı temizleyeceklerini dile getirdi.  

BEŞERİYET HZ. PEYGAMBERE MEDYUN

Grup konuşmasına Kutlu Doğum haftasını kutlayarak başlayan Başbakan Erdoğan, merhum Mehmet Akif’in ifade ettiği gibi her bir fert hatta bütün beşeriyetin Hazreti Peygamber’e medyun olduğuna dikkat çekti.

MKYK’DA YENİ GÖREVLENDİRMELER YAPILDI

Geçen hafta AK Parti Merkez Yürütme Kurulu’nu ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nu topladıklarını hatırlatan Erdoğan, “Belediye başkanlıkları sebebiyle arkadaşlarımızın boşalttığı görevlere yeni atamalar yaptık. Seçilen belediye başkanlarının yerine Mehmet Muş, Hamza Dağ, Mustafa Akış ve Tülay Kaynarca Merkez Karar Yönetim Kurulu’na getirildi. Bundan böyle Nurettin Nebati kardeşimiz Mali ve İdari İşlerden sorumlu genel başkan yardımcısı, Abdulhamit Gül kardeşimiz de Yerel Yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı oldu. Teşkilat işlerinden sorumlu genel başkan yardımcılığına Süleyman Soylu kardeşimiz geldi. Ekrem Erdem bey de Ar-Ge’den sorumlu genel başkan yardımcısı oldu” dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

DIŞ TEMASLARIMIZI HIZLANDIRDIK

Bölgede önemli gelişmeler yaşandığını ifade eden Erdoğan, “Suriye’de rejim mezalimi arkasında 200 bine yakın cansız beden ve milyonlarca sürgün bırakarak devam ediyor. Mısır’da askeri darbeyle başlayan süreç cansız bedenler yetmezmiş gibi 529 idam kararıyla tekrar dünya gündeminde sıcak yerini koruyor. Aynı şekilde Ukrayna’da kaygı verici gelişmeler yaşanıyor. Dışişleri Bakanımız temaslarını aralıksız sürdürdü, şu anda da devam ediyor. Biz de Azerbaycan resmi ziyaretimizle birlikte dış temaslarımızı yoğunlaştırdık” dedi.

PARALEL YIPRATMA OPERASYONLARI SÜRÜYOR

Hükümeti yıpratmak gayretiyle içeriden ve dışarıdan saldırı girişimleri olduğunun altını çizen Başbakan Erdoğan, “Bu saldırıların bazıları şu anda da devam ediyor. İçeride huzur, demokrasi ve çözüm sürecine saldırılırken, dışarıda da Türkiye’nin imajına yönelik planlı bir kampanya başlatıldı. Bunların hangi niyetle yapıldığını çok iyi biliyoruz. İçeride algı operasyonları yapılırken aynı paralelde dışarıda da operasyonlar gerçekleşti. İçerde çeteler marifetiyle MİT’in TIR’larına saldırıldı. Amaç Türkiye’ye teröre yardım eden ülke iftirası atmaktı. Bu ülkenin kurumlarına yerleşmiş çete mensupları kendi ülkelerine bu yaftayı yapıştırmak için bu operasyonu yaptılar. TIR’ları durdurup, MİT mensuplarını tartaklayanlar bunu sadece ve sadece Türkiye’yi uluslararası arenada zora sokmak adına yaptılar” diye konuştu.

BU NAMERTLİĞİ DÜŞMAN BİLE YAPMAZDI

Düşmanın bile bu kadar namertçe davranmayacağını ifade eden Erdoğan, “Azılı düşmanları kıskandıracak ihanetler yaptılar. Bazı haber ve köşe yazıları marifetiyle farklı bir operasyon başlatıldı, hâlâ devam ediyor. Kimyasal saldırı ile Türkiye’nin bağlantısı varmış gibi asılsız bir iddia ortaya atıldı. El-Kaide ile Türkiye arasında bağlantı varmış gibi algı oluşturulmak istendi. O malum medya bu iddiaları anında alıyor, Türkiye ve dünya gündemine taşıyor” dedi.

ERMENİ LOBİSİ İLE KOL KOLA GİRDİLER

Paralel yapının yurtdışında da ihanet girişimleri olduğunu belirten Erdoğan, “AB içinde Türkiye’yi hiç tanımayan belli kaynaklardan haber alan kesimler nezdinde kara propaganda yapıldı. ABD’de aynı şekilde propaganda yapıldı. Ülkelere mektuplar yazılarak hatta Ermeni lobisi temsilciliğiyle işbirliği ve parasal destek verilerek kampanya yürütülüyor. Tüm bu ihanet ve taarruz girişimlerini, bu insanları, bu çevreleri acıyarak izliyoruz. Bunlar bir acziyetin ifadesinden başka bir şey değildir. Tüm bu girişimler 30 Mart’ta çok ağır cevap alan, kaybetmiş çevrelerin hezeyanından öte değildir” dedi.

PARALEL YARGI CASUSLAR LEHİNE KARAR ALIYOR

MİT’e ait TIR’ların hukuksuzca durdurulması ve bakanlık toplantısının dinlenmesini de yakından takip ettiklerini ifade eden Erdoğan, “Casusluk faaliyetlerinin açığa çıkarılmasının önünde ciddi bir direnç var. Adana’da vatansever bir savcı çıktı. Bazıları gözaltına alındı ve tutuklandı. Aradan birkaç gün geçmeden o paralel yapının mensupları devreye girip soruşturmaya müdahale ettiler. Paralel yapının medyası manşet atıyor, talimat almışcasına zanlılar serbest kalıyor. Tutuksuz yargılama kararı çıktı. Ortada apaçık bir ihanet varken haklarında delil bulunan zanlıların serbest bırakılması gerçekten düşündürücüdür. Aynı şey sınavlardaki yolsuzluk soruşturmasında da yapıldı. Aradan yıllar geçti ve belki de deliller karartıldı. Yargıdaki bu çeteleşmeyi, kokuşmuşluğu dile getirdiğimizde siyaset yargıya müdahale ediyor diye yaygara yapıyorlar. Ortada çok açık bir hukuksuzluk var. Casuslar lehine, hainler lehine karar alınıyor” diye konuştu.

HSYK HUKUK CİNAYETLERİNİ İZLİYOR

HSYK ve yüksek yargının bu hukuk cinayetlerini uzaktan film izler gibi izlediğini söyleyen Erdoğan, “Bu mesele sadece benim meselem midir? Bu mesele bir Türkiye meselesi değil de nedir? Bu ülkenin cumhurbaşkanının, başbakanının dinlenmesinden daha vahim ne olabilir? Bu ülkenin en gizli toplantısının dinlenilip, servis edilmesinden daha vahim ne olabilir? MİT’in TIR’larının durdurulmasından, darp edilmesinden daha vahim ne olabilir? CHP, MHP, BDP bu hukuksuzluk karşısında hiç konuştular mı? Daha ne kadar susacaklar. Daha ne kadar üç maymunu oynayacaklar? HSYK daha ne kadar sessiz ve takipsiz kalacak. Yargı içindeki paralel çeteye cesaret veren bu tavırlar ne kadar devam edecek? Tek başımıza kalsak da bu ülkenin çıkarlarını, milletin çıkarlarını, hukuku sonuna kadar hukuka inanmış olan yargı mensuplarıyla savunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

DEVLET KORİDORLARINDAN ŞEBEKELERİ KOVACAĞIZ

Paralel yapı ile ilgili mücadelenin sonuna kadar süreceğini ifade eden Erdoğan, “Birileri haşhaşı fazla kaçırmış olabilir. Ama biz sonuna kadar bu hukuksuzluğun takipçisi olacak yılmadan ve geri adım atmadan bu çetenin üzerine gideceğiz. Suç işleyenler er ya da geç yargının karşısına çıkacaklar. Suça göz yumanlar, açık delillere rağmen suçun üzerini örtenler bunun hesabını yargı önünde verecekler. Devletin koridorundan çeteleri nasıl kovduysak, kimsenin şüphesi olmasın adliye koridorlarından da o çeteleri, şebekeleri kesinlikle temizleyeceğiz. Bunu akşamdan sabaha kadar yapmak kolay değil. 35 yıllık bir sürecin temizliğini yapacaksınız. Kimsenin yaptığı yanına kâr kalmayacak. Kuvvetler ayrılığını hassasiyetle savunduk. Bunu savunmayı sürdüreceğiz. Ama yasama ve yürütme olarak yargıda tuzun kokmasına da müsaade etmeyeceğiz. Biz gerekeni yapıyoruz. Vazifelerini ihmal edenlere de vazifelerini hatırlatacağız” dedi. 

MUHALEFET YENİLGİLERİNİ ÖRTMENİN TELAŞI İÇİNDE

30 Mart’ta ağır yenilgiye uğrayan muhalefetin hezimeti örtmek için gündemi değiştirmeye çalıştıklarını söyleyen Erdoğan, “Seçimin üzerinden 16 gün geçmesine rağmen halen çıkıp özeleştiri yapmadılar. Hâlâ değerlendirmediler. CHP 30 Mart akşamından itibaren seçimlere hile karıştığı iddiasını gündemde tutarak tabanını oyaladı. MHP 30 Mart akşamından itibaren seçim sonuçlarını konuşmak yerine cumhurbaşkanlığı seçimlerini gündeme getirdi. Grup toplantıları da olmasa konuşacak bir şeyi yok. Bunu da dostlar alışverişte görsün havasıyla ister istemez yapıyorlar. BDP’nin de seçim yenilgisini örtmeye çalıştığını görüyoruz. Yapay gündemler bu üç muhalefet partisinin de seçimin verdiği mesajlardan kaçmalarına yaramayacak. Bu partiler tabanlarına gereken hesabı vermezlerse oy veren kardeşlerim yönetimleri sorgulamaya başlayacaktır” dedi.

PARALEL YAPI İLE İŞBİRLİĞİ YAPANLAR HESABINI VERMELİ

Yerel seçimlerde paralel yapı ile kol kola giren CHP’de bunun sorgulanmaya başladığını ifade eden Erdoğan, “Paralel yapıyla işbirliği yapmanın bir bedeli olmalıdır. CHP ve MHP kendi tabanlarına karşı bunun hesabını vermelidir, verecektir. Biz ne bu ihaneti ne de bu hainlerle işbirliği yapanları asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Bu ihanetin üzerinin örtülmesine de asla göz yummayacağız. Biz hiçbir zaman gerilimin tarafı olmadık. Siz o sesi çok çıkanlara, o malum medya eliyle kara propaganda yapanlara aldırmayın. Biz eser siyasetinin temsilcisi, onlar gerilim siyasetinin temsilcisi. Şunu soracaksınız, ne yaptınız? Bu ülkede neleriniz var hangi eseriniz var? Bunu sorun yeter. 12 yıl boyunca biz eser ürettik, hizmet ürettik onlar sadece gerilim ürettiler. 12 yıl içinde 8 seçime girdik. Her seçimden birinci parti olarak zaferle çıktık” dedi.

MUHALEFET GERİLİMLİ SİYASET PEŞİNDE

Her seçim sonrasında başta medya olmak üzere herkesin kendilerinden balkon konuşması istediğini hatırlatan Erdoğan, “Biz de bunu yaptık. Büyüklük bizde kalsın dedik. Her seçim sonrasında gerilimi düşürdük. En son 12 Haziran 2011 akşamı yine genel merkezde balkona çıktık. Herkesten helalleşme istedik. Açtığımız davalardan feragat ettik. Biz bu büyüklüğü olgunluğu gösterirken ne CHP’den ne MHP’den aynı olgunluğu göremedik. Biz elimizi uzattık onlar yumrukla karşılık verdiler ve kaçtılar. Biz musafaha yapalım istedik onlar yumruklarını sıktılar. Gidelim ziyaret edelim dedik, o nezaketi bile göstermediler. Peki kim gerilimin tarafı? Bunlarda insani ilişkiler noktasında da maalesef böyle bir şey yok” dedi.

SEÇİMLERİN KRİZE DÖNÜŞTÜRÜLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de 2015 genel seçimlerine de sükunet içinde ve demokratik kültürle gidilmesini istediklerini hatırlatan Erdoğan, “17 Aralık’ta bir senaryo yazdılar. O senaryonun yazarlarının piyonlarının, maşalarının bugün ne halde olduğunu herkes gördü. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine 4 ay kala da bayat senaryolara başvuranlar milletten gereken cevabı alırlar. Tarihimizde ilk kez Cumhurbaşkanı halkın oyuyla seçilecek. Geçmişte olduğu gibi bugün de seçimlerin bir krize dönüştürülmesine, bedeller ödetilmesine izin vermeyiz. Bu süreci suhuletle götüreceğiz” dedi. Erdoğan, tek tipçi CHP zihniyetinin ülkeye büyük zararlar verdiğini de dile getirdi.

TÜRKİYE KAZANACAKSA BİZ KAYBETMEYE HAZIRIZ

Daha yapılması gereken çok reform bulunduğunu ifade eden Erdoğan, “Önümüzdeki 9 yılda birbirimize kenetlenerek, hep birlikte 2023 için çalışarak bu güzel ülkeyi yüksek hedeflerle buluşturabiliriz. 2023 çok önemli. Batının gelişmiş ülkelerine bakın; muhalefet iktidarıyla birçok konuda işbirliği yapabilir. Ama bizde maalesef böyle bir muhalefet yok. Hep takoz koyma gayreti içindeler. Yenilgiler yetimdir, zaferlerin ise sahibi çoktur. Biz her zaman şu duayı yaptık, ‘Allah’ım bizi değil Türkiye’yi zaferle buluştur.’ Türkiye kazanacaksa biz kaybetmeye razıyız. Zafer Türkiye’nin olacaksa biz mağlubiyete razıyız. 77 milyonun her bir ferdinin de bu hissiyat içinde olduğuna da eminim. Siyasette, yargıda, yasamada, yürütmede bu iradenin tam yansıması en büyük arzumuzdur” dedi.

 MKYK'DA DEVİR TESLİM

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel’in, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilmesinin ardından yerine MKYK Üyesi Abdülhamit Gül’ün atanması dolayısıyla parti genel merkezinde devir teslim töreni düzenlendi. Törende konuşan Gül, “İnşallah büyük Türkiye inşasında, bir tuğla dahi koyma imkanımız olursa bunun için büyük mutluluk duyacağız” dedi. Türel ise, “Sayın başkanımızın bu görevi layıkıyla yapacağına inancım sonsuzdur” diye konuştu.

KIRIMLIOĞLU İLE 1 SAAT GÖRÜŞTÜ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kırım Tatar Meclisi eski Başkanı ve Ukrayna Meclisi Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nu da kabul etti. Başbakanlık Resmi Konutu’nda basına kapalı gerçekleşen kabul yaklaşık 1 saat sürdü. Kabulde AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da hazır bulundu.    

SURİYELİ ÇOCUKLAR İÇİN OKUL TALEBİ

Başbakan Erdoğan, grup toplantısının ardından Dünya Şefkat Derneği Başkanı Velid Ahmed El Suvaylim ve bazı vatandaşlarla sohbet etti. Suvalyim’in, Türkiye’deki Suriyeli çocuklar için Başbakan Erdoğan’dan okul talebinde bulunduğu öğrenildi. Başbakan Erdoğan daha sonra Meclis kolidorlarında kendisini bekleyen bazı vatandaşlarla sohbet etti ve fotoğraf çektirdi.  

 

Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23