• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ekrem Dumanlı neden istifa etti? Meğer Gülen...

Yeniakit Publisher
2015-10-06 13:42:00 -
Ekrem Dumanlı neden istifa etti? Meğer Gülen...

Zaman Gazetesi'nden istifa etmesiyle tüm dikkatleri üzerine çeken Ekrem Dumanlı'nın sürüden ayrılmasının arkasında Fetullah Gülen'in olduğu iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Peki gerçek sebep Gülen mi?

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı aldığı sürpriz istifa kararıyla gündemin zirvesine oturdu. Ekrem Dumanlı istifasına gerekçe olarak 'baskıları ve sağlık' sorunlarını gösterirken olayın perde arkası merak ediliyor. İddialara göre Ekrem Dumanlı 'nın istifasını Fethullah Gülen istedi.

Oda TV davası sanıklarından yazar Nedim Şener, Gülen'in son sohbetinde Zaman'ın tirajı ve aboneliğiyle ilgili yaptığı açıklamaları istifanın sinyali olarak gördü.

Ekrem Dumanlı'nın Zaman Gazetesi genel yayın yönetmenliğinden istifa etmesi medya kulislerine bomba gibi düştü. İlk yorum Zaman Gazetesi'nin eski Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Gülerce'den geldi. Hüseyin Gülerce'nin iddiasına Ekrem Dumanlı'nın istifasının asıl sebebi Fethullah Gülen.

BEN DE GÜLEN'İN İSTEĞİYLE İSTİFA ETMİŞTİM

ekrem-dumanli-fethullah-gülen-abd.jpgHüseyin Gülerce kendisinin de Zaman Gazetesi'nden Gülen'in isteği ile istifa ettiğini belirterek "Ben de Fetullah Gülen'in isteği ile istifa etmiştim. Bir gazetenin genel yayın yönetmeni sadece gazetenin patronunun isteği ile görevden alınabilir. Ekrem Dumanlı Fetullah Gülen'in isteği üzerine istifa etti" dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

GÜLEN BUNDAN ÇOK RAHATSIZ OLDU

Ekrem Dumanlı'nın gözaltına alındığı günü hatırlatan Hüseyin Gülerce, "Ekrem Dumanlı'nın gözaltına alındığı gün yaptığı şov ve daha sonra çok medyatik olma merakı sonunu getirdi. Fetullah Gülen Ekrem Dumanlı'nın şov merakından çok rahatsız oluyordu. Bu yüzden istifa ettiğine eminim" iddiasında bulundu.

ASLINDA 3 YIL ÖNCE GÖREVDEN ALINACAKTI

İddiaya göre Fethullah Gülen'in Ekrem Dumanlı rahatsızlığı 3 yıldır devam ediyor. Hüseyin Gülerce'nin iddiasına göre "Ekrem Dumanlı 3 yıl önce görevden alınacaktı. Ancak Ekrem Dumanlı'nın bazı abileri araya girerek Gülen'e ricacı oldular. Ekrem Dumanlı o dönemde görevden alınmaktan kurtulmuştu."

EKREM DUMANLI BU SÖZLERLE İSTİFASINI DUYURDU

on dönemde şahsına yönelik baskılar olduğunu ileri süren Ekrem Dumanlı , Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği'nden istifasını şu satırlarla duyurdu;

"Son dönemde basına ve şahsıma uygulanan hukuksuz baskılar nedeniyle Genel Yayın Yönetmenliği görevimi yapamadığımı görüyorum.

2001'den beri hizmet vermeye gayret ettiğim Zaman Gazetesi'ne yeterince ve verimli şekilde katkı sağlayamadığımı, sağlığımın da artık buna el vermediğini düşünüyorum. Bu nedenle elimden geldiğince ve samimiyetle sürdürmeye gayret ettiğim genel yayın yönetmenliği görevimden istifa ediyorum.

Özgür düşüncenin kalesi olan gazeteme ve bu gazetede görev yapan tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Onca sene içerisinde verdikleri eşsiz destekten dolayı okurlarımıza minnettarlığımı arz ederim."

DUMANLI'NIN YERİNE KİM GELDİ?

Ekrem Dumanlı'nın istifasıyla boşalan Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevine CİHAN Haber Ajansı Müdürü Abdülhamit Bilici getirildi.

EKREM DUMANLI İSTİFA ETTİ ARDINDAN KİM NE DEDİ?

Ekrem Dumanlı'nın dün akşam istifasını açıklamasının ardından sosyal medya coştu. Kimi 'Cemaati bırakıp kaçtı yorumu yaparken kimileri de Dumanlı'nın mazisine dokundurdu. İşte Ekrem Dumanlı'nın istifasının ardından yazılanlar;

GÜLEN'İN SON KONUŞMASINDA ZAMAN ABONELİĞİ VURGUSU



x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23