• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Elektrikler ne zaman gelecek?

Yeniakit Publisher
2015-03-31 18:05:00 -
Elektrikler ne zaman gelecek?

Türkiye elektrik kesintisi nedeni ile sıkıntılı bir gün yaşıyor. TEİAŞ'dan kritik durum için bir açıklama yapıldı yetkililerin verdiği bilgiye göre 'Elektrikler olabilecek en kısa sürede gelecek' denildi.

Elektrik ne zaman gelecek? İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya, Balıkesir, Kırklareli, Muğla, Bursa, Adana, Bitlis, Çanakkale, Hatay, Denizli, Eskişehir, İzmit, Bilecik, Sakarya, Düzce, Konya, Samsun de aralarında bulundu çok sayıda ilde elektrik kesintisi kabusu yaşanıyor. Peki saat 10.00'da giden elektrikler ne zaman gelecek?

Türkiye genelinde eşi görülmemiş bir elektrik kesintisi yaşanıyor. Saat 10.00'da elektrik sistemi çökünce İstanbul ve Ankara başta olmak üzere 20'den fazla ilde elektrikler gitti.

NE ZAMAN GELECEK?

Peki saatlerdir süren elektrik kesintileri ne zaman bitecek elektrikler ne zaman gelecek? Bu sorunun yanıtı TEİAŞ'den geldi. Yetkililer, sisteme en kısa sürede elektrik verilmesi için çalışıldığını kaydetti.

TEİAŞ'tan yapılan ikinci açıklamada ise Ankara ve İstanbul'un yüzde 15'ine elektrik verilmeye başlandığı, Ankara'da metro ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin de elektrik verilen yerler arasında olduğu bildirildi.

İstanbul ve Ankara geneline elektrik verilme işlemi bölge bölge yapılacak. Kadıköy'e elektrik gelirken bir çok ilçede hala elektrikler yok.

Ankara genelinde ise elektrikler ne zaman gelecek sorusu hala muallak. Sadece Meclis ve çevresine elektrik verildi.

BU İLLERDE ELEKTRİKLER GELDİ

Edirne, Tekirdağ, Trabzon ve Erzurum'a elektrik verilmeye başlandı. Trakya'daki bazı kentlere de elektrik geldi.

ELEKTRİK KESİNTİSİ NEDEN OLDU?

TEİAŞ yetkilileri, elektrik nakil hatlarında saat 10.36'da yaşanan sorun nedeniyle birçok bölgede elektrik kesintisi meydana geldiğini bildirdi. Açıklamada, "Avrupa-Türkiye elektrik hattı bağlantısında kopma nedeniyle ülke genelinde elektrik kesintisi yaşanmaktadır" denildi.

ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Yönetim Kurulundan, ülke genelinde birçok bölgedeki elektrik kesintilerinin dağıtım sistemlerinden değil, iletim sisteminden kaynaklandığı ifade edildi.

BAKANLIKTAN ELEKTRİK KESİNTİSİ AÇIKLAMASI

Enerji Bakanlığı yetkilileri, elektrik kesintilerine ilişkin '15 yıldır böyle bir şey yaşanmadı' açıklamasında bulundular. 

Yetkililer, “Otoyol olarak tabir edilen büyük hatlarda sıkıntı var. Kesintinin nedeni araştırılıyor. İlk izlenimler arızanın Ege bölgesi kaynaklı olabileceğini ortaya koyuyor. Arızanın giderilmesi için bütün olanaklar seferber edildi” dediler.

ELEKTRİK KESİNTİSİ İNTERNETİ DE VURDU

Türkiye'nin farklı illerindeki elektrik kesintisi yaşamın her alanını vurdu. Sosyal medyaya ancak cep telefonları aracılığıyla ulaşılabiliyor.

İSTANBUL METROSU DURDU 

İstanbul'da elektrik kesintisi nedeniyle Marmaray, metro, tramvay ve hafif metro hatlarında seferler durdu. Mega kentte yüz binlerce İstanbullu, araçlardan inip yürüdü.

İstanbul'da vatandaşlar metroda mahsur kaldıkları yönünde mesaj atıyor. Metro ve AVM’lerde büyük panik yaşanıyor. İstanbul'da metrobüs seferleri ise devam ediyor.

BEDAŞ'IN SİTESİ ÇÖKTÜ 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İstanbul elektrik kesintisi sonrası BEDAŞ'ın internet sitesi bedas.com.tr aşırı yoğunluk nedeniyle çöktü. Bursa, Adana, Bitlis, Çanakkale, Hatay, Denizli, Eskişehir, İzmit, Bilecik, Samsun'dan da kesintiler olduğu yönünde bilgiler geliyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23