• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Emniyet'e  kimlik bilgilerini vermeden teröristler online nasıl ihbar edilir? Terörist ihbar hattı

Yeniakit Publisher
2016-12-17 21:24:00 - 2019-01-31 15:07:05
Emniyet'e  kimlik bilgilerini vermeden teröristler online nasıl ihbar edilir? Terörist ihbar hattı

Terörle mücadele kapsamında devletimize destek olmak için terör destekçilerini ve teröristleri ihbar hattı üzerinden Emniyet'e bildirmelisiniz. EGM Online ihbar uygulaması ve EGM ihbar hattı detaylarını haberimizde bulabilirsiniz.

Emniyete ihbar nasıl yapılır? Bilmiyorsanız haberimizdeki adımları takip ederek şikayetlerinizi iletebilirsiniz. 

Emniyet Genel Müdürlüğü çağın teknolojisine ayak uydurdu ve hem akıllı telefondan hem de internet üzerinden ihbarda bulunabileceğiniz Online İhbar Hattı uygulamasını devreye soktu. Android cep telefonları için 'EGM', bilgisayar üzerinden ihbarlar için de ''155 Polis İmdat Online İhbar Uygulaması'' aracılığıyla vatandaşlar hem akıllı telefondan hem de bilgisayarda ihbar bildiriminde bulunabilecekler. Peki Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Online İhbar Uygulaması nasıl kullanılır? İşte detaylar... 

İNTERNET ÜZERİNDEN EGM ONLİNE İHBAR UYGULAMASI NASIL KULLANILIR?

Emniyet Genel Müdürlüğü internet sitesindeki  adresinden erişilebilen 'Online İhbar Hattı Uygulaması' kullanımı oldukça kolay. Telefonla polisi aramaya gerek kalmadan ihbarda bulunabileceğiniz bu sayfada bir ihbar formu yer alıyor. Bu form üzerindeki tüm bilgileri doğru bir şekilde girerek ihbar yapılabiliyor. 

Formda, ihbarda bulunacak olan kişilerin kimliklerini vermeden sadece İl/İlçe, İhbar Konusu, Olay Yeri ve olay açıklaması bölümlerinin doldurulması yeterli oluyor. Eğer ihbarı yapan kişi yaptığı ihbar için geri dönüş yapılmasını istiyor ise o zaman da telefon numarası ve e-mail adresi bilgilerini doldurması gerekmektedir. Ayrıca ihbar için fotoğraf veya belge eklemesinin de yapılabildiği form, tüm bilgiler girildikten sonra 'doğrulama kodu' girişi yapıldıktan sonra 'Gönder' butonuna basılarak doğrudan EGM'ye gönderilebiliyor.

EGM ONLİNE İHBAR ANDROİD UYGULAMASI NASIL KULLANILIR? 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Cep telefonu sahipleri de Emniyet Genel Müdürlüğü Online İhbar Hattı Uygulaması üzerinden ihbarlarını polise bildirebiliyor. Bunun için öncelikle Android işletim sistemli cep telefonuna Google Play Store'da yayımlanan 'EGM' uygulamasının yüklü olması gerekiyor. Uygulamayı indirmek için kullanıcılar, Android akıllı telefonlarındaki Google Play Store uygulamasının üst kısmındaki arama kısmından ''EGM'' yazmaları ve çıkan sonuçlardan söz konusu uygulamanın indirme sayfasına giriş yapmaları gerekiyor. Ardından 'Yükle' butonuna basarak uygulama indirilebiliyor. EGM Android uygulaması sayesinde kullanıcılar cep telefonu üzerinden otopark sorgulama, online ihbar, en yakın polis merkezi öğrenme, insan hakları ihlali başvuru formu, EGM sınav sonuçları gibi işlemleri yapabiliyorlar.

EGM Android uygulaması üzerinden 'online ihbar' işlemi ise uygulama arayüzündeki 'Online İhbar' bölümünden yapılabiliyor. Buradaki bilgileri doğru bir şekilde doldurduktan sonra 'Gönder' butonuna tıklamak yeterli. EGM'nin Android telefonlar için yayımladığı bu uygulamayı cihazınıza indirmek için 'EGM Android indir' bağlantısına tıklamanız yeterli. 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23